Το «κεφάλι» του με Παρί παίζει ο Ζιντάν

Το «κεφάλι» του με Παρί παίζει ο Ζιντάν

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τεντωμένο σκοινί παραδέχθηκε ότι βαδίζει ο Ζινεντίν Ζιντάν μετά το «φιάσκο», όπως ο ίδιος χαρακτήρισε τον αποκλεισμό-σοκ της Ρεάλ Μαδρίτης στο Κύπελλο Ισπανίας προχθές το βράδυ. Η δε διοίκηση της Ρεάλ σκέπτεται πώς θα ξοδέψει νέα χρήματα για να ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας, την ώρα που οι πολυέξοδοι σύλλογοι στην Ευρώπη απειλούνται με επιβολή φόρου πολυτελείας από την UEFA. Ο Γαλλοαλγερινός προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης και Κόσμου ομολόγησε ότι η θέση του στην άκρη του μαδριλένικου πάγκου θα κριθεί από την έκβαση των αγώνων με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Τσάμπιονς Λιγκ τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, μετά την ήττα από τη Λεγκανές με 2-1 μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου που έθεσε τέρμα και στον έτερο εγχώριο στόχο των «μπλάνκος».

«Εγώ είμαι υπεύθυνος γι’ αυτό, είναι ξεκάθαρο» είπε ο κ. Ζιντάν, «πρέπει να βρω λύσεις, να αντιμετωπίσω την κατάσταση. Θα συνεχίσω πάντα να μάχομαι, να δουλεύω, να αναζητώ πράγματα που θα κάνουν καλύτερη την ομάδα. Τίποτε άλλο» τόνισε, εκτιμώντας ότι το προχθεσινό αποτέλεσμα ήταν το χειρότερο στη σχετικά σύντομη ώς τώρα προπονητική του καριέρα.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο εκτός ομάδας για ξεκούραση, με δεδομένη και τη νίκη 1-0 στον πρώτο αγώνα, η Ρεάλ ήταν κάκιστη στο πρώτο ημίχρονο και δεν έκανε ούτε ένα σουτ στην εστία της ομάδας του Δημήτρη Σιόβα. «Είμαι οργισμένος από τον τρόπο με τον οποίο ξεκινήσαμε το παιχνίδι και δεν το κατανοώ. Τώρα, όμως, πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να το γυρίσουμε το πράγμα» δήλωσε ο κ. Ζιντάν. «Οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους οπαδούς μας», πρόσθεσε.

Παρά τις επικρίσεις στον Τύπο, στο Μπερναμπέου δεν έχουν βγει ακόμη τα λευκά μαντιλάκια του αποχαιρετισμού από τους οπαδούς –που δείχνουν στην Ισπανία το αίτημα της εξέδρας για αλλαγή προπονητή– ενώ και η διοίκηση της Ρεάλ προς το παρόν κρατά την ψυχραιμία της. Στρέφει μάλιστα την προσοχή της στις πιθανότητες ενίσχυσης της ομάδας με παίκτες όπως ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ για το καλοκαίρι, σύμφωνα με ρεπορτάζ.

Φόρος πολυτελείας

Πάντως, οι σύλλογοι που προσπαθούν ξοδεύοντας να βγουν από τα προβλήματά τους ίσως αποκτήσουν νέα, με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν να δηλώνει στην ελβετική εφημερίδα «Λα Τριμπίν ντε Ζενέβ» ότι θα πρότεινε μία σειρά μέτρων για να πάψει να μεγαλώνει το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των πλούσιων συλλόγων και της πλειονότητας των ομάδων.

Μεταξύ των μέτρων που έχει κατά νου είναι και η επιβολή ενός «φόρου πολυτελείας», όπως τον περιέγραψε: «Αν ένας σύλλογος ξοδέψει περισσότερα από όσο πρέπει, θα πληρώσει φόρο για τη διαφορά» είπε. Αλλα μέτρα που ανέφερε ως πιθανά να τεθούν σε ισχύ από την επόμενη κιόλας σεζόν περιλαμβάνουν τον έλεγχο και περιορισμό του δανεισμού ποδοσφαιριστών και τη θέση ορίου στο μέγεθος του ρόστερ κάθε ομάδας. Ωστόσο, απέφυγε να μιλήσει με περισσότερη λεπτομέρεια για τις ιδέες αυτές, επιλέγοντας μια… δημιουργική ασάφεια προς το παρόν ώστε να μετρήσει τις αντιδράσεις.

Επίσης, η UEFA μελετά την επιβολή οροφής στις αμοιβές των ατζέντηδων. Το θέμα συζητήθηκε την περασμένη Τρίτη κατά τη συνάντηση της Ομάδας Στρατηγικής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της UEFA, με αφορμή πληροφορίες ότι ο μεσολαβητής της μεταγραφής του Αλέξις Σάντσες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ζήτησε 17 εκατ. ευρώ. Σε δήλωσή του στην αγγλική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ» ο κ. Σέφεριν είπε ότι οι ατζέντηδες κρατούν «ομήρους» τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή