Το πρώτο δυνατό τεστ του στίβου για το 2018

Το πρώτο δυνατό τεστ του στίβου για το 2018

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» «χτυπάει» σήμερα η καρδιά του ελληνικού στίβου, καθώς εκεί, παρουσία κορυφαίων αθλητών και αθλητριών μας, θα διεξαχθεί η πρώτη ημερίδα της χρονιάς. Τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι οι Κώστας Φιλιππίδης, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Ειρήνη Βασιλείου κ.ά. Η διοργάνωση θα αποτελέσει μια δυνατή… προθέρμανση ενόψει του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Τα βλέμματα των φιλάθλων θα προσελκύσει ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο κορυφαίος Ελληνας στο επί κοντώ ξεκίνησε πολύ δυνατά τη χρονιά με άλμα στα 5,71 μ., στην Ορλεάνη. Οπως όλα δείχνουν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Ο αθλητής μας θα απουσιάσει από το πανελλήνιο πρωτάθλημα, διότι θα αγωνιστεί σε μίτινγκ στο Ρουέν. Στο ίδιο αγώνισμα θα πάρουν μέρος οι Θοδωρής Χρυσανθόπουλος και Πέτρος Χατζίου και οι παίδες Αντώνης Σάντας και Σωτήρης Χύτας (ώρα έναρξης 18.30).

Ενδιαφέρουσα αναμένεται η κούρσα των 60 μ. Αντιμέτωποι θα βρεθούν οι Κώστας Ζήκος, Μάκης Στεργιούλης και Γιάννης Γρανιτσιώτης. Ο τελευταίος πριν από μία εβδομάδα πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 (6,90).

Στις γυναίκες θα τρέξουν, μεταξύ άλλων, οι Ελισάβετ Πεσιρίδου και Κατερίνα Σαρρή. Η Ειρήνη Βασιλείου θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στα 200 μ. και όχι στα 400 μ. που θα αγωνιστούν οι Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Αννα Κιάφα και Αρτεμις Αναστασίου.

Στο μήκος ανδρών ξεχωρίζουν οι Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, Νίκος Καψής και Αγγελος Ρούσσος.

Στα 800 μ. θα βρεθούν απέναντι ένας έμπειρος και ένας νέος ταλαντούχος δρομέας. Πρόκειται για τους Ανδρέα Δημητράκη και Θάνο Καλάκο, ενώ στα 5.000 μ. ανδρών θα τρέξει ο έφηβος αθλητής του βάδην Γιώργος Τζατζιμάκης.

Στο επί κοντώ γυναικών οι φίλαθλοι θα δουν την Ελένη Πόλακ να προσπαθεί να περάσει τα 4,25 μ., που είναι πλέον το ρεκόρ της. Στο τριπλούν θα πάρει μέρος η Σπυριδούλα Καρύδη και στο ύψος ξεχωρίζει η, επίσης, κορασίδα Παναγιώτα Δόση.

• Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλής στο μίτινγκ κλειστού στην Οστράβα.

Ο Τεντόγλου νίκησε στο μήκος με 7,93 μ. και ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ με 5,62. Η Λίλη Αλεξούλη μπορεί να μην πέτυχε μια καλή επίδοση, αλλά το 6,15 της έδωσε την πρώτη θέση στο μήκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή