Φέντερερ: Ο άνθρωπος που κατήργησε κάθε κανόνα

Φέντερερ: Ο άνθρωπος που κατήργησε κάθε κανόνα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλοκαίρι του 2009. Ο Ρότζερ Φέντερερ κατακτά το Γουίμπλεντον και σπάει το ρεκόρ των 14 τίτλων σε γκραν σλαμ του Πιτ Σάμπρας. Τότε οι ειδικοί του αθλήματος θα πουν πως ο Ελβετός μπορεί να φθάσει τα 18 ή ακόμη και τα 19 γκραν σλαμ. Ουδείς τολμούσε να βάλει στο στόμα του τον αριθμό 20. Στα 36 του χρόνια, ο Φέντερερ κατάφερε αυτό που φαινόταν αδύνατο τότε: να κυριαρχήσει στο Αυστραλιανό όπεν, νικώντας στον τελικό τον Κροάτη Μάριν Τσίλιτς με 3-2 σετ και να προσθέσει στην τροπαιοθήκη του τον 20ο τίτλο σε γκραν σλαμ. Αριθμός που προκαλεί δέος και αποκαλύπτει με τον πλέον εμφατικό τρόπο το τεράστιο μέγεθος του Ελβετού τενίστα. Ασφαλώς και όταν κρεμάσει τη ρακέτα του –άγνωστο πότε θα το κάνει– θα περάσει στην ιστορία όχι μόνο ως ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, αλλά θα έχει μία θέση και στην ελίτ των καλύτερων αθλητών.

Χάρη στην επιτυχία του στη Μελβούρνη, ο Φέντερερ χρειάζεται, πλέον, λίγους πόντους για να επιστρέψει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Ποτέ στην ιστορία του αθλήματος δεν κατάφερε ένας τενίστας να ανέβει στο Νο1 στα 36 του χρόνια. Πρώτος παραμένει ο Ραφαέλ Ναδάλ με 9.760, ο οποίος στην Αυστραλία προχώρησε έως τον προημιτελικό γύρο, όπου εγκατέλειψε με πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι στον αγώνα με αντίπαλο τον μετέπειτα φιναλίστ Μάριν Τσίλιτς. Ο Φέντερερ απέχει μόλις 155 πόντους από τον 31χρονο Ισπανό τενίστα, έχοντας 9.605 πόντους. «Το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα, το παραμύθι συνεχίζεται για εμένα», δήλωσε ο Φέντερερ μετά τον θρίαμβό του στο Αυστραλιανό όπεν. Και πρόσθεσε: «Μετά τη φοβερή περυσινή μου χρονιά, αυτό είναι απλά απίστευτο αυτή τη στιγμή. Πέρασα εξαιρετικά στην Αυστραλία, όπου ήρθα πέρυσι και… βρίσκομαι ακόμη εδώ. Ηταν ένα μεγάλο ταξίδι αλλά σίγουρα μας αποζημίωσε. Περάσαμε εξαιρετικές στιγμές σαν οικογένεια και σαν ομάδα, ευχαριστώ πολύ όλους τους φιλάθλους οι οποίοι ήταν φανταστικοί.

Ευχαριστώ όλους όσοι βρέθηκαν εδώ, ήσασταν υπέροχοι. Εσείς είστε αυτοί οι οποίοι με ωθείτε να βγω και να προπονηθώ ώστε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, με πιέζετε, με κάνετε να νιώθω αγχωμένος και γι’ αυτό σας ευχαριστώ για όλα. Δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς εσάς. Ευχαριστώ και την ομάδα μου, σας αγαπώ πολύ παιδιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή