Εξαιρετικό ξεκίνημα της ιστιοπλοΐας

Εξαιρετικό ξεκίνημα της ιστιοπλοΐας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους καλύτερους οιωνούς για τη νέα και ιδιαίτερα απαιτητική αγωνιστική περίοδο άρχισε η σεζόν για τους ιστιοπλόους μας. Στο παγκόσμιο κύπελλο του Μαϊάμι, σε έναν αγώνα όπου βρέθηκαν οι κορυφαίοι, τρία από τα πέντε πληρώματά μας μπήκαν στα οκτώ καλύτερα των κατηγοριών τους.

Οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου (470) και Γιάννης Μιτάκης (Φινν) έδειξαν ότι βρίσκονται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση, ενώ η Βασιλεία Καραχάλιου (Λέιζερ Ράντιαλ) δεν τα κατάφερε, διότι ένα αγκάθι από φοίνικα της προκάλεσε μόλυνση στο πόδι και δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του αγώνα.

Οι ολυμπιονίκες των 470 ξεκίνησαν τον αγώνα «αναγνωριστικά» και, στη συνέχεια, με εντυπωσιακά πλασαρίσματα βρέθηκαν στην κούρσα των μεταλλίων. Πλασαρίστηκαν στην πρώτη θέση, αλλά δεν προλάβαιναν να καλύψουν το «χαμένο» έδαφος (τέταρτοι στη γενική). Στα καλύτερα σκάφη των 470 γυναικών βρέθηκε και πάλι ένα ελληνικό. Οι νεαρές Μπόζη και Κλωναρίδου έφεραν καλά και σταθερά πλασαρίσματα και άφησαν θετικές εντυπώσεις (έκτες). «Είμαστε ευχαριστημένες από τη συνεργασία με τον νέο προπονητή, τον Μιχάλη Μηλαίο, τα αποτελέσματα και την πρόοδο που κάναμε σε συγκεκριμένους τομείς. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά ώστε να προετοιμαστούμε σωστά και το καλοκαίρι να διεκδικήσουμε την πρόκριση», δήλωσε στην «Κ» η Μαρία Μπόζη.

Ο Γιάννης Μιτάκης βρέθηκε στα Φινν μία ανάσα από τα μετάλλια (5ος), ενώ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν μέσα στους πέντε κορυφαίους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή