Παναθηναϊκός: Παραμένει ο Ουζουνίδης…

Παναθηναϊκός: Παραμένει ο Ουζουνίδης…

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχιμος στις επάλξεις παραμένει ο Μαρίνος Ουζουνίδης και θα συνεχίσει στο τιμόνι του Παναθηναϊκού, σε πείσμα της έντονης φημολογίας που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ώρες με αφορμή τη δυσαρέσκειά του για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ.

Η αποψίλωση της ομάδας από βασικούς παίκτες, χωρίς να γίνει μια –στοιχειώδης έστω– αναπλήρωση κάποιων εξ αυτών, σε συνδυασμό με τις πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών όχι μόνο των ποδοσφαιριστών αλλά και των απλών υπαλλήλων της ομάδας, έφεραν τον 50χρονο προπονητή στα όριά του, σε σημείο να σκέφτεται σοβαρά τον δρόμο της παραίτησης.

Είχαν ήδη αρχίσει να εξυφαίνονται σενάρια περί της διαδοχής του με ονόματα όπως του Αναστασίου, του Τεν Κάτε ή του Φρατζέσκου, και η είδηση ότι ο Ουζουνίδης πήγε χθες το μεσημέρι εκτάκτως στα γραφεία της ΠΑΕ τα αναζωπύρωσε, χωρίς τελικά να δικαιωθούν. Ο προπονητής παραμένει μέχρι νεωτέρας, ευελπιστώντας ότι θα λυθούν μερικά βασικά προβλήματα που κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα της ομάδας.

«Ο Μαρίνος έχει έρθει άλλες δύο φορές μέσα στην εβδομάδα και η συζήτηση αφορά την ομάδα και το ρόστερ της. Ο Μαρίνος είναι ο προπονητής μας και όλα τα άλλα (από Τσιώλη μέχρι Αναστασίου και από Φρατζέσκο μέχρι Τεν Κάτε) είναι ιστορίες χωρίς υπόσταση», είναι η θέση της ΠΑΕ μετά τη συνάντηση και με αφορμή τις σχετικές φήμες, αλλά είναι δεδομένο ότι η συζήτηση είχε και μια μορφή πίεσης από την πλευρά του Ουζουνίδη.

Τι ζητάει; Κατ’ αρχάς διαβεβαιώσεις ότι θα βρεθεί τρόπος να ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός έστω και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, εάν και εφόσον πωληθεί σήμερα ο Κουρμπέλης. Οπως ειπώθηκε, αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν 2-3 κινήσεις χαμηλού κόστους για την απόκτηση ενός σέντερ φορ και ενός αμυντικού χαφ, πέρα από το θέμα του Κωνσταντινίδη και του Μυστακίδη από τον ΠΑΟΚ που παραμένει ανοικτό έως τώρα, ίσως επειδή θα συνδυαστεί με μια τελευταία συζήτηση γύρω από τον Κουρμπέλη.

Και το δεύτερο και πολύ σημαντικό που ζήτησε ο Ουζουνίδης είναι να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι (διοικητικοί υπάλληλοι, φροντιστές, φυσικοθεραπευτές, εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις κ.λπ.) που είναι απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες, παίρνοντας τη διαβεβαίωση ότι ένα μέρος των χρημάτων από τις πωλήσεις θα διατεθεί και γι’ αυτό τον σκοπό.

Το θέμα του Κουρμπέλη θα κρίνει σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα τις όποιες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό. Είναι η μόνη ανοικτή περίπτωση που μπορεί να φέρει ένα σοβαρό ποσό, γι’ αυτό και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να πωληθεί σε μια καλή τιμή και όχι «με το μαχαίρι στον λαιμό», όπως έγινε με τους Μολέντο και Βιγιαφάνες.

Οι «πράσινοι» θέλουν τουλάχιστον 2,5 εκατ., αλλά δεν τα βρίσκουν προς το παρόν, παρότι είναι αρκετοί οι «μνηστήρες» του 25χρονου αρχηγού. Πέρα από τη Σαμπντόρια και τον ΠΑΟΚ, ενδιαφέρον έχει δείξει άλλη μία ομάδα από την Ιταλία όπως και μία από τη Γερμανία, καμία, όμως, δεν πλησιάζει το ποσό που ζητεί ο Παναθηναϊκός, γι’ αυτό και δεν πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση να «παγώσει» το θέμα έως το καλοκαίρι, όταν θα είναι (θεωρητικά) καλύτερη η διαπραγματευτική θέση της ομάδας. Το ευκταίο είναι να κλείσει τώρα η μεταγραφή, με μια τιμή όσο πιο κοντά γίνεται στο ποσόν που θέλει ο Παναθηναϊκός.

Κάποια έσοδα ενδέχεται να έχουν οι «πράσινοι» και από τον Χουλτ, μετά την απόρριψη της προσφυγής του. Ο Σουηδός παραμένει παίκτης της ομάδας μέχρι νεωτέρας (κατέθεσε νέα προσφυγή χθες επειδή «δίπλωσε» η δόση Δεκεμβρίου – θα συζητηθεί 12 Φεβρουαρίου και τότε θα μείνει σίγουρα ελεύθερος), αλλά για να μη χάσει τη μεταγραφική περίοδο και κάθε ευκαιρία να πάει στο Μουντιάλ, εκτιμάται ότι θα χαμηλώσει τις απαιτήσεις του για να εισπράξει ένα σεβαστό ποσόν και ο Παναθηναϊκός.

Μικρή πιθανότητα υπάρχει να αναζωπυρωθεί και το θέμα πώλησης του Κουλιμπαλί, όχι όμως και του Λουντ, ο οποίος αποφάσισε να παραμείνει έως το τέλος του συμβολαίου του το καλοκαίρι. Χθες ανακοινώθηκε και επισήμως το πρόωρο τέλος του δανεισμού του Χίλιεμαρκ (επέστρεψε στη Τζένοα), τον οποίο η ΠΑΕ ευχαρίστησε με ανακοίνωσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή