Eυρωπαϊκές προκλήσεις στο βόλεϊ

Eυρωπαϊκές προκλήσεις στο βόλεϊ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωρα… Ευρώπης σήμερα για δύο ελληνικές ανδρικές ομάδες βόλεϊ. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στη Γερμανία τη Φριντριχσάφεν για το Τσάμπιονς Λιγκ και ο Φοίνικας Σύρου υποδέχεται τη Μοντάνα για το Τσάλεντζ Καπ.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ βρίσκεται στη Γερμανία όπου θα παίξει με τη Φριντριχσάφεν, για την 4η αγωνιστική Τσάμπιονς Λιγκ. Οι αθλητές του Ντανιέλε Ρίτσι θέλουν ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να μπουν στο παιχνίδι της πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι Γερμανοί βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με οκτώ βαθμούς, έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και, φυσικά, θεωρούνται φαβορί. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει μόνο ήττες.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τον αντίπαλό μας και τις ικανότητές του. Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, αλλά ο ΠΑΟΚ θα παίξει με μυαλό, όχι μόνο για τη βαθμολογία, αλλά και για την ικανοποίηση της νίκης. Ας είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι και θα δούμε», δήλωσε ο προπονητής της ομάδας Ντανιέλε Ρίτσι.

Στο μεταξύ, με τον ΠΑΟΚ θα αγωνίζεται μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ο Κάσσανδρος Στίγγα.

Στις 18.00, ο Φοίνικας Σύρου υποδέχεται τη βουλγαρική Μοντάνα, στον δεύτερο αγώνα για τη φάση των «16» του Τσάλεντζ Καπ. Στο πρώτο παιχνίδι η Μοντάνα νίκησε με 3-1 σετ και ο Φοίνικας για να προκριθεί θα πρέπει να υπερισχύσει με 3-0 ή 3-1 σετ και στη συνέχεια να διεκδικήσει το «εισιτήριο» στο «χρυσό» σετ. Εάν οι «πειρατές» τα καταφέρουν θα είναι η πρώτη πρόκριση στην ιστορία τους στους προημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

«Είναι πολύ σημαντικό ματς για εμάς και για όλο το νησί. Αν περάσουμε θα είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά για τον Φοίνικα. Αυτό μας κάνει να το θέλουμε, ώστε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Στη Βουλγαρία μπορούσαμε, αλλά δεν έγινε. Τώρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για τέσσερα ή και για πέντε σετ. Η Μόντανα είναι μια καλή ομάδα που ποντάρει πολλά στα σωματοδομικά στοιχεία των παικτών της. Ο κόσμος από την πλευρά του θα βοηθήσει την προσπάθειά μας», τόνισε ο λίμπερο του συλλόγου, Δημήτρης Ζήσης.

Εάν ο Φοίνικας καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της βουλγαρικής ομάδας θα βρει απέναντί του είτε την τουρκική Μάλι Πιγιένκο, είτε τη Σρόιτελ Μινσκ από τη Λευκορωσία. Η Μάλι Πιγιένκο στον πρώτο αγώνα στην Τουρκία είχε νικήσει 3-0 σετ.

• Αύριο ο Ολυμπιακός θα παίξει με τη Λοκομοτίβ στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, για τον δεύτερο αγώνα στη φάση των «16» του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας των ανδρών. Στο πρώτο παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 3-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή