Πολικές θερμοκρασίες περιμένουν τους αθλητές στη Ν. Κορέα

Πολικές θερμοκρασίες περιμένουν τους αθλητές στη Ν. Κορέα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θερμοκρασίες που θα αγγίζουν ή και θα ξεπερνούν τους -13 βαθμούς Κελσίου θα βρεθούν οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι διοργανωτές προσπαθούν να βρουν λύσεις για τους θεατές, ενώ, ήδη, οι πρώτες αποστολές έφθασαν στη διοργανώτρια πόλη.

Οι Ελληνες αθλητές κάνουν τις τελευταίες τους προπονήσεις και στις 5 Φεβρουαρίου θα μπουν στο αεροπλάνο για την Πιονγκτσάνγκ. «Είμαι πανέτοιμη. Οι προπονήσεις συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς και ανυπομονώ να βρεθώ στις πίστες της Ν. Κορέας. Μαθαίνουμε ότι θα έχει πολύ κρύο. Αυτό δεν είναι θετικό, γιατί τότε ο οργανισμός δεν λειτουργεί όπως σε φυσιολογικό επίπεδο. Θα το παλέψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε», δήλωσε στην «Κ» η πρωταθλήτρια του αλπικού σκι και σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής Σοφία Ράλλη.

Η Πιονγκτσάνγκ θεωρείται μία από τις πιο παγωμένες πόλεις της Ν. Κορέας και η αίσθηση του κρύου είναι μεγαλύτερη από αυτή που δείχνει το θερμόμετρο. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι διοργανωτές δεν προέβλεψαν για να έχει θέρμανση το, χωρητικότητας 35.000 θεατών, Ολυμπιακό Στάδιο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι τελετές έναρξης και λήξης.

Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα οι διοργανωτές έχουν σκεφθεί να μοιράζουν κουβέρτες, αδιάβροχα και θερμαινόμενα μαξιλάρια. Επίσης, θα τοποθετήσουν αντιανεμικά πλέξιγκλας για να εμποδίζουν τους ανέμους να «εισχωρούν» μέσα στο στάδιο.

Η τελετή έναρξης (9 Φεβρουαρίου) θα έχει ως κεντρική ιδέα την ειρήνη και πρωταγωνιστές θα είναι πέντε παιδιά. Θα πάρουν μέρος καταξιωμένοι καλλιτέχνες της χώρας, αλλά αυτό που θα μείνει από αυτή τη διοργάνωση θα είναι σίγουρα η συμμετοχή της Βόρειας και της Νότιας Κορέας με ενιαία κορεατική σημαία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή