Ποδόσφαιρο: Ημέρα μεταγραφικών θρίλερ

Ποδόσφαιρο: Ημέρα μεταγραφικών θρίλερ

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επίκεντρο τον Παναθηναϊκό γύρισε για πολύ ώρα το μεταγραφικό γαϊτανάκι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ την τελευταία μέρα της περιόδου. Δημήτρης Κουρμπέλης και Νίκλας Χουλτ βρέθηκαν στο στόχαστρο των δύο «Δικεφάλων», με την περίπτωση του πρώτου να περνά από χίλια μύρια κύματα μέχρι να προκύψει (α λα… Μολέντο) ναυάγιο της μετακόμισής του στη Θεσσαλονίκη και τον Σουηδό να παραμένει κάτοικος Αθηνών, φορώντας για τα επόμενα 2,5 χρόνια κιτρινόμαυρη αντί για πράσινη φανέλα. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τους Τιμπό Μουλέν, Μάρκο Μιχόγιεβιτς για να ενισχυθεί μεσοαμυντικά και παρά την ανατροπή των δεδομένων στην υπόθεση του Κουρμπέλη, ήλθε σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για την παραχώρηση των Κάτσε, Μυστακίδη τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, με τον τρίτο της παρέας, τον Κωνσταντινίδη, να παίρνει τελικά τον δρόμο για την Ιταλία αντί τη Λεωφόρο, υπογράφοντας στην Μπρέσια. Την ίδια διαδρομή, αλλά με προορισμό τη Γένοβα, αναμένεται να ακολουθήσει το καλοκαίρι και ο Κουρμπέλης, ο οποίος με μια μεταγραφή με… χρονοκαθυστέρηση σαν κι αυτή του Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα, θα υπογράψει σε λίγες μέρες συμβόλαιο με τη Σαμπντόρια και θα παραμείνει ώς το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό.

Η εξέλιξη της μεταγραφής του Κουρμπέλη πήρε διαστάσεις θρίλερ. Ενώ ο 25χρονος μέσος δεν ήθελε να συνεχίσει σε άλλη ελληνική ομάδα, γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης συμφώνησε να υπογράψει στον ΠΑΟΚ, με ανταλλάγματα περίπου δύο εκατ. ευρώ για τον Παναθηναϊκό (20% είναι το ποσοστό μεταπώλησης που κράτησε ο Αστέρας Τρ.) συν τον Κωνσταντινίδη ελεύθερο και τους Μυστακίδη, Κάτσε δανεικούς (και πληρωμένους από τον ΠΑΟΚ) ώς το καλοκαίρι, με συζητήσιμη την περαιτέρω παραμονή τους με καθεστώς συνιδιοκτησίας. Ο Κουρμπέλης δεν πήγε στην πρωινή προπόνηση και ενώ ήταν έτοιμος να υπογράψει, ο μάνατζέρ του ειδοποίησε τον Παναθηναϊκό να περιμένει πρόταση από τη Σαμπντόρια, προοπτική που εξαρχής προτιμούσε ο παίκτης.

Η Σαμπντόρια δεν έκανε τελικά επίσημη πρόταση λόγω της πίεσης χρόνου, αλλά ο μάνατζερ του Κουρμπέλη πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ και έδωσε διαβεβαιώσεις ότι η συμφωνία θα κλείσει πολύ σύντομα, με όρους αντίστοιχους μ’ αυτούς της μεταγραφής του Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα. Η ιταλική ομάδα, δηλαδή, θα κλείσει εκτός μεταγραφικής περιόδου τον παίκτη, θα πληρώσει από τώρα ένα μεγάλο μέρος από τα περίπου 2 εκατ. ευρώ που προτίθεται να διαθέσει και θα τον αφήσει να τελειώσει τη σεζόν στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» ήθελαν μια πιο ξεκάθαρη λύση με άμεση καταβολή χρημάτων, αλλά ήταν τέτοια η επιθυμία του παίκτη που δεν είχαν άλλη επιλογή από το να περιμένουν, με την ελπίδα ότι θα εξελιχθούν έτσι όπως υποσχέθηκε ο κ. Αποστολόπουλος. Είναι χρήματα που τα έχουν μεγάλη ανάγκη κι αν δεν τα εισπράξουν, έστω και με καθυστέρηση, πολύ δύσκολα θα βγάλουν τη χρονιά…

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι παρά το ναυάγιο της υπόθεσης Κουρμπέλη, ο ΠΑΟΚ ήθελε να βρει ομάδα για τους Κωνσταντινίδη, Μυστακίδη, Κάτσε και ήταν θετικός στην προοπτική να τους παραχωρήσει.

Η συμφωνία έμοιαζε δεδομένη και για τους τρεις, αλλά το μεσημέρι ο μάνατζερ του Κωνσταντινίδη μετέφερε πρόταση από την Μπρέσια και ο παίκτης πίεσε για να συνεχίσει στη β΄ Ιταλίας αντί για τον Παναθηναϊκό, με τους Θεσσαλονικείς να κρατούν το 30% σε περίπτωση μεταπώλησης. Ο Κάτσε πήγε το απόγευμα στα γραφεία του Παναθηναϊκού και υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι, ενώ συμφωνία προέκυψε και για τον Μυστακίδη. Και οι δύο από σήμερα θα είναι στη διάθεση του Ουζουνίδη.

Αντίθετα, ο Λέοβατς δεν βρήκε ομάδα και παραμένει στον ΠΑΟΚ, ουσιαστικά χωρίς να υπολογίζεται. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ολοκλήρωσε χθες την απόκτηση των Μουλέν και Μιχόγιεβιτς. Ο 28χρονος Γάλλος χαφ (η Λέγκια εισέπραξε ένα εκατ. ευρώ για τη μεταγραφή του) υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και ανακοινώθηκε αφού πέρασε με επιτυχία στην Αθήνα τις ιατρικές εξετάσεις, όπως και ο 22χρονος στόπερ της Σεράγεβο που υπέγραψε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020.

Ξημερώματα Τετάρτης έκλεισε και η μεταγραφή του Χουλτ στην ΑΕΚ. Από τη στιγμή που ο Σουηδός έχασε την προσφυγή, η «Ενωση» άρχισε αργά το βράδυ της Τρίτης διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό (είχε δεσμευθεί ηθικά ότι αν έμενε ελεύθερος δεν θα τον προσέγγιζε) και λίγες ώρες αργότερα συμφώνησε τόσο με την ομάδα όσο και με τον ίδιο. Οι «πράσινοι» θα εισπράξουν περίπου 200.000 ευρώ και κερδίζουν άλλα 25.000 από τα δεδουλευμένα του Χουλτ, ενώ ο ίδιος θα εισπράξει 150.000 ευρώ ώς το καλοκαίρι και από 300.000 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Σουηδός ήλθε το μεσημέρι στην Αθήνα, υπέγραψε για 2,5 χρόνια και παρουσιάστηκε, δηλώνοντας χαρούμενος που έμεινε στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή