Η ομάδα που γυρίζει πλάτη στο στοίχημα

Η ομάδα που γυρίζει πλάτη στο στοίχημα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη Φόρεστ Γκριν, την ερασιτεχνική αγγλική ομάδα που δίνει το παράδειγμα με την απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία της σε επίπεδο χρήσης ενέργειας, ανακύκλωσης κ.λπ., μια άλλη ερασιτεχνική ομάδα της πατρίδας του ποδοσφαίρου δίνει το παράδειγμα αρνούμενη να εισπράξει χρήματα από τη χορηγό του πρωταθλήματός της, διότι είναι στοιχηματική εταιρεία.

Η Ενφιλντ Τάουν, σύλλογος της Ισθμιαν Λιγκ στην Αγγλία, που είναι και ο μόνος στη χώρα που ανήκει εξ ολοκλήρου στους οπαδούς του, δεν δέχεται χρήματα από την betting.net, τη στοιχηματική εταιρεία που είναι χορηγός της κατηγορίας της, για λόγους αρχής. Την ίδια ώρα εκατοντάδες επαγγελματικοί σύλλογοι στην Ευρώπη αποδέχονται χορηγίες από στοιχηματικές εταιρείες χωρίς την παραμικρή αντίρρηση, ενώ κάποιες από αυτές τις εταιρείες δεν είναι καν εγχώριες.

Ωστόσο, η ομάδα του βόρειου Λονδίνου, με έδρα σε δήμο όπου είναι πολύ ζωηρό και το ελληνοκυπριακό στοιχείο, αποφάσισε στην ετήσια γενική συνέλευσή της πριν από μερικές ημέρες να ενημερώσει της αρμόδιες αρχές και την εταιρεία ότι η αποδοχή χρημάτων χορηγίας από στοιχηματικές εταιρείες δεν είναι συμβατή με τη σκληρή στάση ενάντια στο στήσιμο αγώνων και στην εξάρτηση από τον στοιχηματισμό.

Ισως ακόμη πιο σημαντική είναι η απόφαση του συλλόγου ό,τι χρήματα δικαιούται να τα στέλνει απευθείας σε οργανισμούς καταπολέμησης της εξάρτησης από τον στοιχηματισμό.

Η Ενφιλντ έχει μεγάλη ανάγκη οικονομικών ενέσεων, αλλά προτιμά να δείξει μια ηθική στάση, σύμφωνα με τον Ντέιβ Μπράιαντ, μέλος του διοικητικού της συμβουλίου. «Το ίδιο θα κάναμε και για χορηγία από εταιρεία καπνού. Ελπίζουμε όταν στο μέλλον μιλήσουμε με πιθανούς διαφημιζόμενους και χορηγούς να πουν ότι είμαστε σύλλογος που σκέπτεται σοβαρά με ποιον συνεργάζεται», δήλωσε ο κ. Μπράιαντ. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «η Ενφιλντ προσδοκά η λίγκα μας να λάβει υπόψη της τη γνώμη μας την επόμενη φορά που θα συζητήσει τη σύναψη συνεργασίας με χορηγό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή