Mάχη με το ψύχος στην Πγιονγκτσάνγκ

Mάχη με το ψύχος στην Πγιονγκτσάνγκ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις πολικές θερμοκρασίες να αποτελούν σύμμαχο αλλά και εχθρό, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη των… Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης θα αρχίσει αύριο, ενώ η Τελετή Εναρξης έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου. Στην πιο παγωμένη πόλη της Ν. Κορέας, την Πγιονγκτσάνγκ βρίσκεται από σήμερα και η ελληνική αποστολή.

Οι Σοφία Ράλλη, Απόστολος Αγγέλη, Γιάννης Ιωάννου και Μαρία Ντάνου έφυγαν χθες το μεσημέρι και στις 8 Φεβρουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η επίσημη Τελετή Υποδοχής τους στο Ολυμπιακό Χωριό.

Οι πρωταθλητές μας έχουν ως στόχο να κάνουν καλές προσπάθειες, να πετύχουν πλασαρίσματα ανάλογα των ικανοτήτων τους και να ξεπεράσουν τα ατομικά τους ρεκόρ. «Με όπλο την εμπειρία θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατόν. Εχω προπονηθεί πολύ γι’ αυτούς τους Αγώνες και θέλω να μπω μέσα στους κορυφαίους 30 των αγωνισμάτων μου», δήλωσε στην «Κ» η Σοφία Ράλλη, η οποία θα αγωνιστεί για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς και θα είναι και η σημαιοφόρος της διοργάνωσης.

Ο Απόστολος Αγγέλης θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση των χειμερινών σπορ. «Θέλω να είμαι υγιής ώστε να παρουσιαστώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τη μέρα του αγώνα και να πλασαριστώ σε μία θέση που θα είναι αντάξια των προσδοκιών των δικών μου, αλλά και της χώρας μου», υπογράμμισε.

Η Μαρία Ντάνου αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς του Βανκούβερ και, τώρα, στοχεύει σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. «Είμαι πιο ώριμη και πιο έμπειρη, κάτι που φάνηκε και στα αποτελέσματα που είχα για την πρόκριση και θέλω να δώσω το 110% για να φέρω στην Ελλάδα το καλύτερο αποτέλεσμα που έχουμε φέρει ως χώρα στο σκι αντοχής σε Ολυμπιακούς» υπογράμμισε, ενώ ο Γιάννης Αντωνίου πρόσθεσε: «Βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση. Στοχεύω σε ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε να συνεχίσω την καριέρα μου και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε υψηλό επίπεδο».

Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς θα απασχοληθούν 17.300 εθελοντές. Ονομάζονται «ομάδα πάθους», ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 26,4 χρόνια και εκπροσωπούν 62 χώρες. Οι περισσότεροι από τους μη Κορεάτες εθελοντές προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και ακολουθούν ο Καναδάς και η Ρωσία. Το 33% από αυτούς θα υποστηρίξει και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Πγιονγκτσάνγκ, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, κοντεύει ήδη να «βουλιάξει» και από τους επισκέπτες. Στη διοργανώτρια πόλη δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε δωμάτια και οι φίλαθλοι της τελευταίας στιγμής αναγκάζονται να μείνουν σε ξενοδοχεία που βρίσκονται μακριά. Την Τελετή Εναρξης αναμένεται να παρακολουθήσουν 35.000 άνθρωποι και οι διοργανωτές θα τους εφοδιάσουν με ειδικά θερμαινόμενα μαξιλαράκια και κουβέρτες για να προστατευθούν από το κρύο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή