Στην πόρτα εξόδου της Τσέλσι ο Κόντε

Στην πόρτα εξόδου της Τσέλσι ο Κόντε

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θλιβερή παράδοση της τρέχουσας δεκαετίας που θέλει τον προπονητή που κατακτά το πρωτάθλημα στην Αγγλία να απολύεται μερικούς μήνες μετά φαίνεται ότι θα συνεχιστεί. Ο Αντόνιο Κόντε είναι στην έξοδο του «Στάμφορντ Μπριτζ» και ελλείψει ικανού διαδόχου τη στιγμή αυτή η Τσέλσι προσανατολίζεται στη λύση υπηρεσιακού τεχνικού ώς το τέλος της χρονιάς.

Στη χώρα όπου κάποτε οι προπονητές έμεναν επί δεκαετίες στον ίδιο πάγκο, αρκεί πλέον ένα σερί κακών αποτελεσμάτων για να απολυθεί και ο κατά τεκμήριο πιο επιτυχημένος προπονητής της προηγούμενης χρονιάς, όπως έγινε με τους Μαουρίσιο Πελεγκρίνι, Ζοζέ Μουρίνιο, Κλαούντιο Ρανιέρι και Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ο κ. Κόντε είχε διάφορα προβλήματα και την περυσινή σεζόν στην Τσέλσι, κυρίως με κάποιους από τους ποδοσφαιριστές του, αλλά τα φετινά αποτελέσματα, με τελευταία την εντός έδρας ήττα με 3-0 από την Μπόρνμουθ και τη συντριβή στην έδρα της Γουότφορντ με 4-1 προχθές το βράδυ, τον έφεραν αντιμέτωπο με τη διοίκηση των «μπλε», που στο παρελθόν έχει δείξει αρκετό κυνισμό στη μεταχείριση των προπονητών.

Ο Ιταλός τα έβαλε με τη διοίκηση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τις μεταγραφικές κινήσεις, παρά τους παίκτες που αποκτήθηκαν, όπως ο Ολιβιέ Ζιρού και ο Εμερσον Παλμιέρι. Κι αν κάποιος νομίσει ότι η κόντρα του με τη διοίκηση οφείλεται στα νεύρα που έχει από την κακή πορεία της ομάδας, υπενθυμίζεται ότι αποχώρησε ξαφνικά από τη Γιουβέντους ως πρωταθλητής το 2014, έχοντας πάλι διαφωνήσει για τα μεταγραφικά.

Επιπλέον πληροφορίες λένε ότι ο κ. Κόντε όχι μόνο έχει χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων της ομάδας, αλλά και οι παίκτες έχουν ξεκινήσει αντάρτικο εναντίον του, κάτι που ο τερματοφύλακας Τιμπό Κουρτουά έσπευσε να διαψεύσει. Ο 47χρονος προπονητής έδωσε, μάλιστα, τριήμερο ρεπό στους παίκτες μετά τη συντριβή για να συνέλθουν από το σφιχτό πρόγραμμα που έχει προξενήσει ουκ ολίγους τραυματισμούς σε ποδοσφαιριστές. Παραμένει άγνωστο αν στην επιστροφή τους οι παίκτες θα βρουν τον κ. Κόντε στη θέση του, καθώς η διοίκηση αναζητεί τον αντικαταστάτη του.

Ο πρώτος στη λίστα, σύμφωνα και με τα βρετανικά γραφεία στοιχημάτων, ήταν ο Λουίς Ενρίκε. Ωστόσο, χθεσινά ρεπορτάζ φέρουν τον πρώην τεχνικό της Μπαρτσελόνα να αρνείται να διακόψει το ετήσιο διάλειμμά του από την προπονητική, λέγοντας ότι θα πιάσει πάλι δουλειά το καλοκαίρι.

Η Τσέλσι φέρεται ακόμη να εξετάζει τις περιπτώσεις των Μασιμιλιάνο Αλέγκρι της Γιουβέντους και Μαουρίτσο Σάρι της Νάπολι, ενώ στα υπόψη είναι και ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και νυν πρωταθλητής Γαλλίας με τη Μονακό, Λεονάρντο Ζαρντίμ!

Ρεπορτάζ από την Ιταλία αναφέρουν επίσης πως ο κ. Κόντε είναι φαβορί για την ανάληψη εκ νέου της τεχνικής ηγεσίας της «Σκουάντρα Ατζούρα», στην οποία τοποθετήθηκε προχθές ως υπηρεσιακός ο Λουίτζι ντι Μπιάτζο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή