Ολα τα σενάρια ανοικτά σε Λαμία και Λάρισα

Ολα τα σενάρια ανοικτά σε Λαμία και Λάρισα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις ομάδες, που λόγω κλήρωσης θεωρήθηκαν «τυχερές» δεδομένου ότι απέφυγαν Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, τίθενται αντιμέτωπες σήμερα με φόντο τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Η Λαμία υποδέχεται τον Πανιώνιο στις 21.45, ενώ στις 17.15 η ΑΕΛ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στη Φθιώτιδα, ο Πανιώνιος φιλοδοξεί να περάσει στα ημιτελικά έχοντας ως «προίκα» το 1-0 της Νέας Σμύρνης. Η Λαμία φημίζεται για την πολύ καλή αμυντική της λειτουργία, ωστόσο δύσκολα σκοράρει αρκετά γκολ, τα οποία χρειάζεται απόψε για να προκριθεί. Ο Πανιώνιος διανύει περίοδο μέτριων εμφανίσεων και είναι χαρακτηριστικό πως η μόνη νίκη του εντός του 2018, είναι αυτή κόντρα στη Λαμία. Για τους «Νεοσμυρνιώτες» το Κύπελλο είναι ο σημαντικότερος στόχος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Εκτός λόγω τραυματισμού είναι ο Σιώπης, ενώ κανονικά αναμένεται να αγωνιστούν οι Ντουρμισάι και Βαλεντίνος Βλάχος. Για τη Λαμία, ο αγώνας είναι ίσως ο πιο σημαντικός στην ιστορία του συλλόγου, καθώς η ομάδα δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί ποτέ σε ημιτελικά του Κυπέλλου από την ίδρυσή της το 1964. Ο Πανιώνιος έχει δύο κατακτήσεις Κυπέλλων Ελλάδος το 1979 και το 1998.

Στη Λάρισα, η ΑΕΛ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα έχοντας τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης μετά τη νίκη της με 2-1 στους Ζωσιμάδες. Η νίκη της ομάδας του Ηλία Φυντάνη, μάλιστα, προήλθε από δύο γκολ του Μασούρα που ανέτρεψαν το 1-0 του Πέδρο Κόντε. Ο ΠΑΣ κατάφερε να κερδίσει τον Πανιώνιο πριν από 10 μέρες και επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, μετά την 28η Οκτωβρίου. Η πρόσφατη ήττα του ΠΑΣ από τον ΠΑΟΚ την Κυριακή, όμως, δημιούργησε προβληματισμό στον Γιάννη Πετράκη και στους ποδοσφαιριστές.

Το σκορ είναι δύσκολο να ανατραπεί, αλλά δεν είναι απαγορευτικό και οι Ηπειρώτες βασίζουν ως συνήθως πολλά στον χαρισματικό επιθετικό Πέδρο Κόντε που σκοράρει «κατά ριπάς». Τόσο στη Λαμία όσο και στη Λάρισα αναμένεται να βρεθεί αρκετός κόσμος στα γήπεδα για να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή