Πανάξια η ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Πανάξια η ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ έκλεισε θέση στον ημιτελικό γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας του κακού Ολυμπιακού με 2-1 χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Χιμένεθ εκμεταλλεύτηκαν τις αμυντικές αδυναμίες των «Πειραιωτών» για να φθάσουν στην πρόκριση. Η δεύτερη νίκη σε διάστημα λίγων ημερών επί των «ερυθρόλευκων» γιορτάστηκε από τους 40.000 φίλους της ΑΕΚ που παρακολούθησαν από κοντά τη ρεβάνς του 0-0 στο Καραϊσκάκη.

Η ομάδα του Πειραιά υποχρεώθηκε να αγωνιστεί χωρίς τον Οσκαρ Γκαρθία στον πάγκο, αλλά με τον Χρήστο Κόντη. Ο Ισπανός τεχνικός εισήχθη στο νοσοκομείο χθες το απόγευμα με σκωληκοειδίτιδα και έντονους πόνους. Πριν από τη σέντρα προέκυψε και άλλο πρόβλημα, αφού στην προθέρμανση ο Σισέ δήλωσε αδυναμία να αγωνιστεί εξαιτίας ενοχλήσεων. Ετσι, στο κέντρο της άμυνας χρησιμοποιήθηκαν ο Νικολάου με τον Ρομαό, αφού εκτός αποστολής ήταν τόσο ο Μποτία (τιμωρημένος), όσο και Ενγκελς (τραυματίας). Συνολικά, η ομάδα του Πειραιά είχε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ντέρμπι του πρωταθλήματος: οι Νικολάου, Ταχτσίδης, Μάριν και Ανσαριφάρντ πήραν τις θέσεις των Σισέ, Μποτία, Πάρντο και Οτζίτζα.

Από την άλλη πλευρά, ο Μανόλο Χιμένεθ προχώρησε σε τρεις αλλαγές. Οι Μπάρκας, Λόπες και Λιβάια ήταν τα νέα πρόσωπα με τους Τσιντώτα, Χριστοδουλόπουλο και Αραούχο να μένουν στον πάγκο. Αν και ο Λόπες αναγκάστηκε να αποχωρήσει μόλις στο 28΄ (αντικαταστάθηκε από τον Χριστοδουλόπουλο) λόγω τραυματισμού. Στο πρώτο ημίωρο, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά οι παίκτες του δεν κατόρθωσαν σε κανένα σημείο να αξιοποιήσουν την υπεροχή τους. Στο τελευταίο τέταρτο, η ΑΕΚ ανέβασε τις γραμμές της, δίχως να απειλήσει ουσιαστικά κι αυτή την εστία του Προτό. Οι γηπεδούχοι έκαναν την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο, ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου στο 57΄ σε σέντρα του Μπακάκη. Στο 63΄ ο Προτό πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Κονέ, για να ακολουθήσει νέα μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Μασούντ. Το εντυπωσιακό γκολ του Αραούχο με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 73΄ έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ΑΕΚ. Το γκολ του Ταχτσίδη με κεφαλιά στο 83΄ ύστερα από κόρνερ, έδωσε άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά, χωρίς όμως ο Ολυμπιακός να βρει το χρυσό τέρμα που ήθελε.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τιγκρίνσκι, Λόπες (28΄ Χριστοδουλόπουλος), Σιμόες, Κονέ, Γκάλο, Μασούντ, Μπακασέτας (88΄ Γαλανόπουλος), Λιβάια (65΄ Αραούχο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ελαμπντελαουί, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ (65΄ Οτζίτζα Οφόε), Ταχτσίδης, Μάριν (70΄ Πάρντο), Φορτούνης, Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (74΄ Τζούρτζεβιτς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή