Ποινή φυλάκισης στον Αλέξις Σάντσες

Ποινή φυλάκισης στον Αλέξις Σάντσες

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νεοφερμένος στο «Ολντ Τράφορντ» Αλέξις Σάντσες έγινε ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης στην Ισπανία λόγω φοροδιαφυγής, αν και δεν πρόκειται να περάσει ούτε μία ώρα στο κελί από τους 16 μήνες που του επιβλήθηκαν. Ο Χιλιανός επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ομολόγησε την απόκρυψη εσόδων από την εκμετάλλευση της εικόνας του το 2012 και το 2013, όταν ανήκε στην Μπαρτσελόνα. Ηδη αποπλήρωσε τους φόρους 1 εκατ. ευρώ που απορρέουν από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα συν τους τόκους, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 600.000 ευρώ από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με βρετανικό ρεπορτάζ, ο δις πρωταθλητής Αμερικής με τη Χιλή είχε συστήσει εταιρεία στη Μάλτα διά της οποίας διαχειριζόταν τα δικαιώματα της εικόνας του, αποφεύγοντας έτσι την πληρωμή φόρων για έσοδα από δραστηριότητα στην Ισπανία.

Ποινές φυλάκισης έως και δύο χρόνια για μη βίαια αδικήματα δεν εκτίονται στην Ισπανία, όπως είχε συμβεί και με τους Λιονέλ Μέσι, Χαβιέρ Μασεράνο κ.ά.

• Ενας πρώην ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ, ο Πατρίς Εβρά επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ χθες, υπογράφοντας ολιγόμηνο συμβόλαιο με τη Γουέστ Χαμ ώς το τέλος της σεζόν. Ο 36χρονος Γάλλος αμυντικός εκδιώχθηκε προ τριμήνου από τη Μαρσέιγ όταν επιτέθηκε κατά οπαδού της ομάδας με κλωτσιά στο κεφάλι σε αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που του κόστισε και αποκλεισμό από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση για φέτος με απόφαση της UEFA.

Παράλληλα, ο Ρόναλντ Κούμαν, τέως προπονητής της Εβερτον, ανέλαβε την εθνική Ολλανδίας, με την ομοσπονδία της χώρας να τον παρουσιάζει επισήμως, ελπίζοντας να συνέλθουν οι «Οράνιε» από τον διπλό αποκλεισμό από το Euro 2016 και το φετινό Μουντιάλ. Ως βοηθό του ο κ. Κούμαν θα έχει τον συμπαίκτη του στη μαγική Ολλανδία της δεκαετίας του ’80, Ρουντ Γκούλιτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή