Το θέαμα επιστρέφει ξανά

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Yστερα από χειμερία νάρκη δύο μηνών, οι πάγοι λιώνουν και το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ θα απλωθεί ξανά, με οκτώ παιχνίδια (σε δύο δόσεις) για τη φάση των «16» αυτήν και την επόμενη εβδομάδα. Οι λογαριασμοί θα κλείσουν οριστικά με τους αγώνες ρεβάνς τέλος Φεβρουαρίου και αρχές Μαρτίου.

Λαμπερές ομάδες και αμφίρροπα ζευγάρια θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των φίλων του ποδοσφαίρου, μιας και οι αναμετρήσεις αυτού του επιπέδου ξεπερνούν τα σύνορα και χρόνια τώρα αποτελούν σημείο αναφοράς για όλους. Στο φόντο μπαίνει αυτή την εβδομάδα και το Γιουρόπα Λιγκ με τα 16 πρώτα παιχνίδια της φάσης των «32» και με μοναδική εκπρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου την ΑΕΚ, η οποία θα διεκδικήσει την πρόκριση κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου.

Αναμφίβολα το πιο λαμπερό ζευγάρι από τα οκτώ του Τσάμπιονς Λιγκ είναι αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρί Σεν Ζερμέν. Το πρώτο τους παιχνίδι θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο «Μπερναμπέου» και θα κλέψει την παράσταση, παρότι η κατάσταση που βρίσκονται εδώ και καιρό οι Μαδριλένοι δίνει την αίσθηση ότι οι Παριζιάνοι είναι πιο κοντά στην πρόκριση. Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στα όρια νευρικής κρίσης, εκτός μάχης στο ισπανικό πρωτάθλημα και αποκλεισμένη από το Κύπελλο, με τους πάντες να βρίσκονται υπό αμφισβήτηση, μηδέ των Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζινεντίν Ζιντάν εξαιρουμένων.

Παραμένει όμως η πιο βαριά φανέλα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η ομάδα που έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και το Πρωταθλητριών 12 φορές, η εν ενεργεία «βασίλισσα της Ευρώπης», η κάτοχος του τροπαίου τα δύο τελευταία χρόνια, η μόνη που το έχει κερδίσει δύο διαδοχικές χρονιές. Οση ορμή κι αν μοιάζει να έχει η Παρί Σεν Ζερμέν των τόσων ακριβοπληρωμένων αστέρων, δεν παύει να είναι μια ομάδα που ούτε καν έναν τελικό δεν έχει καταφέρει να παίξει, πόσο μάλλον να κατακτήσει το τρόπαιο. Κι όταν είναι τόσο νωπό το περυσινό της πάθημα απέναντι στην Μπαρτσελόνα (αποκλείστηκε κι ας είχε νικήσει 4-0 στο Παρίσι), διόλου απίθανο όταν έλθει η ώρα να κοιτάξει κατάματα τη Ρεάλ, να χαμηλώσει το βλέμμα…

Την ίδια μέρα (Τετάρτη) θα αναμετρηθούν και η Πόρτο με τη Λίβερπουλ, δύο ομάδες που έχουν κατακτήσει παλαιότερα το τρόπαιο, αλλά εφέτος δεν μοιάζουν να έχουν πολύ ψηλό ταβάνι. Από τα δύο παιχνίδια της Τρίτης, σαφώς το μεγαλύτερο ενδιαφέρον το έχει η μονομαχία Γιουβέντους – Τότεναμ, κι ας μην έχουν οι «πετεινοί» το ειδικό βάρος της «Μεγάλης Κυρίας». Στο άλλο ζευγάρι της ημέρας, η Μάντσεστερ Σίτι είναι ακλόνητο φαβορί απέναντι στη γηπεδούχο Βασιλεία. Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ κλείνουν την επόμενη εβδομάδα, με δύο παιχνίδια (Μπάγερν – Μπεσίκτας, Τσέλσι – Μπαρτσελόνα) την Τρίτη και άλλα δύο (Σαχτάρ – Ρόμα, Σεβίλλη – Μάντσεστερ Γιουν.) την Τετάρτη.

Αντίθετα, τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ γίνονται σε μία δόση την ερχόμενη Πέμπτη, με μόνη εξαίρεση τον αγώνα Ερυθρός Αστ. – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που διεξάγεται την Τρίτη. Αν και υπάρχουν αρκετές ομάδες που τις έχουμε συνηθίσει στο επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ, σε αυτή τη φάση δεν έχει προκύψει κάποιο πολύ λαμπερό ζευγάρι. Αν τα φαβορί επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις και προκριθούν, οι πιο δυνατές διασταυρώσεις θα προκύψουν από την επόμενη φάση.

Εκεί φιλοδοξεί να φτάσει η ΑΕΚ κι ας μην έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην πιο ισχυρή και έμπειρη Ντιναμό Κιέβου, την οποία φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ. Η «Ενωση» είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη, η μόνη που βρίσκεται μέσα και στους τρεις στόχους της. Εφτασε έως εδώ αήττητη, είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που προέρχεται από δίμηνη απραξία. Κι αν το πιστέψει και δεν θυσιάσει το όνειρο στον βωμό του πρωταθλήματος, θα έχει καλές πιθανότητες να τα καταφέρει.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή