Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Νικητές το ψύχος και ο αέρας

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Νικητές το ψύχος και ο αέρας

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δυνατοί άνεμοι έβαλαν «φρένο» στη διεξαγωγή αρκετών αγωνισμάτων στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στη Νότια Κορέα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και η γιγαντιαία κατάβαση των γυναικών, όπου θα αγωνιζόταν και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Σοφία Ράλλη. Σήμερα (11.05), στο σπριντ των δρόμων αντοχής, αναμένεται να αγωνιστεί ο Αποστόλης Αγγέλης.

Ο αέρας, που ξεπερνούσε σε ταχύτητα τα 70 χλμ. την ώρα, και το τσουχτερό κρύο στην Πγιονγκτσάνγκ δυσκολεύουν το έργο των διοργανωτών. Η πόλη της Νότιας Κορέας θεωρείται η πιο κρύα της χώρας. «Ηταν αδύνατον να διεξαχθεί ο αγώνας. Είχε πολύ αέρα και η θερμοκρασία ήταν -35 βαθμούς», δήλωσε στην «Κ» η Σοφία Ράλλη. Το αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης μεταφέρθηκε για τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ η τεχνική κατάβαση έχει προγραμματιστεί για αύριο. Στον αγωνιστικό τομέα, η Ρωσία έχασε την πρωτοκαθεδρία της στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ. Ο Καναδάς πήρε τη… ρεβάνς από τη διοργάνωση του Σότσι (2014) και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου αφήνοντας τους Ρώσους στη δεύτερη και τους Αμερικανούς στην τρίτη. Στη χιονοσανίδα (slopestyle), η Τζέιμι Αντερσον κατέκτησε το δεύτερο χρυσό ολυμπιακό της μετάλλιο (το πρώτο ήταν στο Σότσι).

Οι ισχυροί άνεμοι δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την Αμερικανίδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνον πέντε αθλήτριες ολοκλήρωσαν την πρώτη τους προσπάθεια χωρίς να πέσουν.

Μετάλλιο, και μάλιστα χρυσό, κατέκτησε και ένας 17χρονος. Ο Ρέντμαν Τζέραντ ήρθε πρώτος στη χιονοσανίδα. Ο Αμερικανός έχει ασχοληθεί με το αγώνισμα από την ηλικία των δύο ετών και έγινε ο νεότερος αθλητής των ΗΠΑ που κέρδισε χρυσό μετάλλιο από το 1928 έως σήμερα.

Χάκερ «χτύπησαν» τη διοργάνωση

Κυβερνοεπίθεση σημειώθηκε στη Νότια Κορέα την ώρα της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων την Παρασκευή. Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στη λειτουργία του Κέντρου Τύπου και στο Ολυμπιακό Στάδιο, μεταξύ άλλων, ενώ εκτός λειτουργίας τέθηκε και η ιστοσελίδα των Αγώνων στην Πγιονγκτσάνγκ. Κάποιοι έσπευσαν να κατηγορήσουν τη Βόρεια Κορέα ως υπεύθυνη του ηλεκτρονικού σαμποτάζ, αλλά οι πληροφορίες αργότερα φέρουν ως επικρατέστερο σενάριο να έχει ρωσική προέλευση η δολιοφθορά αυτή, ενώ συνέπεσε και με την ημέρα που το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Λωζάννης (CAS) απέρριψε το αίτημα 45 Ρώσων αθλητών να αρθεί ο αποκλεισμός τους λόγω συμμετοχής στο κρατικό σύστημα ντόπινγκ της χώρας τους. Οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, όχι όμως και την προέλευσή του. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι διεξάγεται σχετική έρευνα, το πόρισμα της οποίας θα δημοσιευθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή