ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η ώρα της αλήθειας

i-ora-tis-alitheias-2233478

Η πτώση μιας αυτοκρατορίας δεν οφείλεται μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες. Ιστορικά, έχει αποδειχτεί πως υπήρξαν και λανθασμένες αποφάσεις ή ενέργειες και από το εσωτερικό. Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός έχασε την επιρροή του στα κέντρα αποφάσεων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό φαίνεται και στα σφυρίγματα των διαιτητών, αλλά και στις ποινές των δικαστικών οργάνων. Σημασία δεν έχει αν ήταν δίκαιες πριν και άδικες τώρα. Ή το αντίθετο. Γεγονός είναι πως υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση. Σίγουρα, αυτό δεν είναι εξυγίανση, αλλά αλλαγή στο… χρώμα της σκέψης.

Πέρα όμως από αυτό, θα ήταν τεράστιο λάθος, για τον ίδιο τον σύλλογο, να ακολουθήσει τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούσαν οι αντίπαλοί του όταν έβλεπαν την… πλάτη του για σχεδόν μία εικοσαετία. Με γκρίνια κατά της Πολιτείας και με αφορισμούς κατά των διαιτητών. Η πολιτική αυτή δεν τους οδήγησε πουθενά.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού είναι απαραίτητο να κοιτάξει και να παραδεχθεί τα δικά της λάθη. Εχει την εμπειρία και είμαι σίγουρος πως τα γνωρίζει και μπορεί να τα διορθώσει. Οχι με λόγια και επικοινωνιακή πολιτική, αλλά με έργα. Και τα έργα συνεπάγονται χρήματα και οργάνωση. Στους «ερυθρόλευκους» υπάρχουν και τα δύο. Αρκεί να γίνει η σωστή διαχείρισή τους. Διότι είναι δεδομένο πως τα τελευταία χρόνια υπήρξε παράκαμψη από τη λογική «παίρνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, σε παίκτες και προπονητές».

Ηρθε πλέον η στιγμή, οι διοικούντες τον Ολυμπιακό να μην κρυφτούν πίσω από το δένδρο, όπως έκαναν οι αντίπαλοί τους, και έχαναν τον έναν τίτλο μετά τον άλλο. Αλλά να δουν το δάσος και να προχωρήσουν.