Κυπελλούχος Ελλάδας η Α.Ε.Κ. μετά από 17 χρόνια

Κυπελλούχος Ελλάδας η Α.Ε.Κ. μετά από 17 χρόνια

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο της Κύπελλο μετά από δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια και τέταρτο της ιστορίας της κατέκτησε η Α.Ε.Κ., επικρατώντας σε έναν συγκλονιστικό τελικό του Ολυμπιακού με 83-88. 

Είναι ο πρώτος τίτλος που κατακτά η «Βασίλισσα» από το 2002, όταν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος και πάλι εναντίον του Ολυμπιακού.

Η Α.Ε.Κ. εμφανίστηκε στο παρκέ πιο ψυχωμένη, πιο διαβασμένη, με περισσότερες λύσεις, ήταν μόνιμα σε θέση οδηγού και φυσιολογικά έφτασε στην πρώτη μεγάλη επιτυχία της επί εποχής Μάκη Αγγελόπουλου στο τιμόνι.

Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι έμειναν στα 9 Κύπελλα και έχασαν τον πρώτο από τους τρεις τίτλους που θα διεκδικήσουν φέτος.

Κορυφαίος για τους νέους Κυπελλούχους Ελλάδας ο Χάρις με 17 πόντους (και κρίσιμο καλάθι 13’’ πριν το τέλος για το 82-86), από κοντά ο Χάντερ με 15, εξαιρετική εμφάνιση από τον νεοαποκτηθέντα Πάντερ με 14 πόντους, ο οποίος έμοιαζε σαν να ανήκει στην ΑΕΚ καιρό, ενώ γενικά ο Σάκοτα πήρε… κάτι σχεδόν από όλους.

Την ίδια για τον Ολυμπιακό, 20 πόντους και 9 ασίστ είχε ο Σπανούλης, ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα του, όμως κουράστηκε στο τέλος και μην έχοντας βοήθειες, δεν μπόρεσε να κάνει το… κάτι παραπάνω για να ανατρέψει τα δεδομένα, 17 πόντους και 8 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Μιλουτίνοφ, διψήφιοι οι Στρέλνιεκς (14π.), ΜακΛίν (10π.) και Πρίντεζης (10π.), με τον υπαρχηγό των ερυθρολεύκων να μην είναι στα… γνωστά στάνταρ του και να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και στις δύο άκρες του παρκέ. Κακός ο Παπανικολάου (παρά τα 12 ριμπάουντ) με 2/11 σουτ, δεν προσέφερε τίποτα ο Μάντζαρης που αποβλήθηκε και με 5 φάουλ, 0 από Ρόμπερτς-Τόμπσον-Γουίλτζερ.

(Πηγή: sport-fm.gr)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή