Σούπερ Λιγκ: Κεντρική διαχείριση… τέλος

Σούπερ Λιγκ: Κεντρική διαχείριση… τέλος

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερο εικόνα διάσπασης παρά ενότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα που προέκυψε με την αποχώρηση της NOVA από τη διαπραγμάτευση για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του επόμενου πρωταθλήματος, καταγράφηκε στο χθεσινό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας. Οι ομάδες κλήθηκαν να πάρουν θέση με βάση τη νέα πραγματικότητα και εκεί φάνηκε ότι η κεντρική διαχείριση, ακόμα και αν συνεχιστεί, δεν θα είναι όπως είναι μέχρι σήμερα.

Με άλλες λέξεις, ακόμα και αν υπάρξει προσπάθεια πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων «κεντρικά», ο αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο εγχείρημα δεν θα είναι ούτε το σύνολο των ΠΑΕ του πρωταθλήματος ούτε 15 από τις 16. Θα είναι πολύ λιγότερες. Οι διαρροές άρχισαν, όπως λίγο ώς πολύ αναμενόταν, από τους μεγάλους. Αρχικά ο Ολυμπιακός δήλωσε ορθά κοφτά ότι δεν θα συμμετάσχει στην κεντρική διαχείριση. Ο ΠΑΟΚ, που είναι ο πρώτος που κινήθηκε αυτόνομα υπογράφοντας μόνος του συμβόλαιο με τη NOVA, επικαλέστηκε τη δέσμευσή του με το συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά, αφήνοντας μια μικρή χαραμάδα. Η ΑΕΚ άφησε το θέμα ανοιχτό, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν πήρε θέση, λέγοντας ότι πρέπει να ενημερωθεί η ιδιοκτησία της ΠΑΕ. Εν ολίγοις, είτε έτσι είτε αλλιώς, καμία από τις μεγάλες ομάδες δεν τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της κεντρικής διαχείρισης.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες ΠΑΕ, τις λεγόμενες «μικρομεσαίες», και εκεί όπως φάνηκε το μέτωπο δεν είναι αρραγές. Ο Πανιώνιος, για παράδειγμα, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κεντρική διαχείριση χωρίς τη συμμετοχή και των 16 ΠΑΕ, στέλνοντας μήνυμα… ανεξαρτητοποίησης. Η Λάρισα, που και στο πρόσφατο παρελθόν έχει δείξει ότι θέλει να κινηθεί αυτόνομα, ζήτησε να μπουν συγκεκριμένοι όροι, ενώ στο τέλος ακόμα και ο Αστέρας Τρίπολης, που είναι υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, είπε ότι δεν μπορεί να γίνει κεντρική διαχείριση χωρίς να είναι η μεγάλη πλειονότητα των ομάδων. Από την άλλη, υπήρξαν πιο ψύχραιμες και αισιόδοξες για το εγχείρημα της κεντρικής διαχείρισης φωνές όπως του Παναιτωλικού.

Κατά την αποχώρησή του ο Γιώργος Μποροβήλος που εκπροσώπησε τον Αστέρα σημείωσε: «Είμαι υπέρ της κεντρικής διαχείρισης όλων των ομάδων». Από την πλευρά του ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, σημείωσε: «Δεν ξέρω, θα δούμε τι θα γίνει. Αν δεν μας δείχνει κανένα κανάλι θα έχω και 15.000 κόσμο στο γήπεδο». Τέλος, ο Φώτης Κωστούλας, ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού, σημείωσε: «Και δέκα ομάδες να είμαστε, θα πάμε να διαπραγματευτούμε με τη NOVA».

Η Σούπερ Λίγκα αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι «θα μελετηθούν τεχνικά ζητήματα για την κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τα οποία θα εκτεθούν στο επόμενο Δ.Σ.».

Πρόσωπο που μετείχε στο Δ.Σ. εκτίμησε μιλώντας στην «Κ» ότι με όσα συνέβησαν η κεντρική διαχείριση τελείωσε, ενώ παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η απόρριψη της πρότασης της NOVA που έδινε 30 εκατομμύρια ευρώ για τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων των 15 ομάδων (πλην ΠΑΟΚ) στο επόμενο πρωτάθλημα.

Μετά την άκαρπη χθεσινή συζήτηση και τους αρνητικούς οιωνούς για τη συνέχιση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η επόμενη ημέρα μοιάζει για κάποιους δύσκολη. Η NOVA κινούμενη με βάση το «μοντέλο ΠΑΟΚ» θα επιχειρήσει να υπογράψει συμβάσεις με τους τρεις μεγάλους και με κάποιους από τους πιο ελκυστικούς μικρομεσαίους. Εκτιμάται, όμως, ότι οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος δεν θα δεχθούν πρόταση και θα πρέπει να αναζητήσουν τηλεοπτική στέγη σε μια δύσκολη περίοδο και μ’ ένα όχι και τόσο ελκυστικό προϊόν.

• Οπως αποφάσισε το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, «θα υποβληθεί προς την ΕΠΟ πρότασή της για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κατάργηση των ομίλων και μονούς αγώνες μέχρι τα προημιτελικά στην έδρα της πιο αδύναμης ομάδας, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της τήρησης των γηπεδικών προδιαγραφών της Σούπερ Λίγκας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή