Ποδόσφαιρο: Τα δύο «καυτά» ντέρμπι της κορυφής

Ποδόσφαιρο: Τα δύο «καυτά» ντέρμπι της κορυφής

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποτισμένη με τον ορό της… αλήθειας είναι η 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, μιας και τα δύο ντέρμπι του προγράμματος ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες της κορυφής θα διαμορφώσουν, πιθανώς, ένα πιο ξεκάθαρο τοπίο όσον αφορά τη μάχη του τίτλου. Με μόλις εφτά παιχνίδια να ακολουθούν ώς τη γραμμή του τερματισμού, στο τέλος αυτής της αγωνιστικής θα φανεί εάν ο ΠΑΟΚ έχει το μέταλλο να αξιοποιήσει το προβάδισμα και το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει έναντι των υπολοίπων, εάν θα βρει ο Ολυμπιακός τη δύναμη να γυρίσει, εν μέρει έστω, μια παρτίδα που μοιάζει χαμένη, εάν θα καταφέρει η ΑΕΚ να διατηρηθεί σε υψηλές πτήσεις και (γιατί όχι;) να πάρει αυτή το προβάδισμα, εάν ο Ατρόμητος έχει την ποιότητα να πάει ακόμα ψηλότερα από την τέταρτη θέση, που στα μάτια πολλών είναι το «ταβάνι» κάθε ομάδας πλην των «μεγάλων». Κι όλα αυτά, ακριβώς επειδή το πρόγραμμα αυτής της αγωνιστικής περιλαμβάνει τα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και Ατρόμητος – ΑΕΚ, τα αποτελέσματα των οποίων μπορεί να αποδειχθούν καταλυτικά στην οικονομία του πρωταθλήματος.

Το αυριανό ντέρμπι στην κατάμεστη Τούμπα είναι αναμφίβολα το πιο καθοριστικό παιχνίδι από την αρχή της περιόδου έως σήμερα. Αν το κερδίσει ο ΠΑΟΚ κάνει άλμα τίτλου, αν το πάρει ο Ολυμπιακός μένει «ζωντανός» στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος ειδικά εάν η έφεσή του ρίξει την ποινή της αφαίρεσης 3 βαθμών, εάν έλθει ισόπαλο, κερδισμένη έμμεσα θα είναι η ΑΕΚ, αρκεί να περάσει νικηφόρα τη Δευτέρα από το Περιστέρι.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (23η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 15.00, Πανιώνιος – Αστέρας Τρ. 17:15, Παναθηναϊκός –Λαμία 19.30, ΚΥΡΙΑΚΗ: Ξάνθη – Απόλλων 15.00, Λάρισα – Πλατανιάς 17.15, Παναιτωλικός – Κέρκυρα 17.15, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 19.30, ΔΕΥΤΕΡΑ: Ατρόμητος – ΑΕΚ 19.30.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (22 αγώνες): ΠΑΟΚ 52, ΑΕΚ 50, Ολυμπιακός 43, Ατρόμητος 42, Πανιώνιος 31, Ξάνθη 29, ΠΑΣ Γιάννινα 28, Αστέρας Τρ. 28, Παναθηναϊκός 27, Παναιτωλικός 26, Λεβαδειακός 25, Λάρισα 22, Λαμία 20, Κέρκυρα 18, Απόλλων 16, Πλατανιάς 10 (σημ.: ο Ολυμπιακός έχει -3 β. και περιμένει την εκδίκαση της έφεσής του, ενώ ο Παναθηναϊκός -2 β.).

• Τελεσίγραφο στη διοίκηση του Παναθηναϊκού έστειλαν με ανακοίνωσή τους οι παίκτες της ομάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, έως το τέλος του μήνα, θα προβούμε σε πιο δραστικά μέσα και τότε ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του». Λίγη ώρα μετά, ο Βασίλης Κωνσταντίνου μετέβη στο Κορωπί και ενημέρωσε του παίκτες ότι θα πληρωθούν κανονικά την 1η Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή