Συμφωνία Παναθηναϊκού με Ταυλαρίδη

Συμφωνία Παναθηναϊκού με Ταυλαρίδη

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες ανάσες παίρνει ο Παναθηναϊκός σε δικαστικό επίπεδο, κερδίζοντας λίγο χρόνο ακόμη στην προσπάθειά του να διακανονίσει τις ουκ ολίγες οφειλές του. Η συμφωνία με τον Στάθη Ταυλαρίδη είναι μια μικρή νίκη για τους «πράσινους», με την έννοια ότι έβγαλαν ένα πολύ αιχμηρό αγκάθι από τα πλευρά τους, λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για αφαίρεση τριών βαθμών.

Οι δύο πλευρές ήλθαν τελικά σε εξωδικαστική συμφωνία, με τον Παναθηναϊκό να καταβάλλει άμεσα στον πρώην παίκτη του 80.000 ευρώ κι αυτόν να δέχεται «κούρεμα» των υπόλοιπων 17.000 ευρώ. Μόλις το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ ενημερωθεί από τους διαδίκους για τη συμφωνία, θα απομακρυνθεί οριστικά ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών απ’ αυτήν την υπόθεση, η οποία είναι η πρώτη που κλείνει οριστικά θετικά.

Σειρά παίρνει σήμερα η εκδίκαση της προσφυγής του Βέμερ, με τον δικηγόρο του οποίου υπήρξε ένας δίαυλος επικοινωνίας και αναβλήθηκε τη Δευτέρα η προσφυγή του για 100.000 ευρώ που αντιστοιχούν στην εφορία. Η σημερινή προσφυγή είναι για την καταβολή όλου του χρέους, σχεδόν 500.000 ευρώ, με μοχλό πίεσης το αίτημα ενεργοποίησης ποινών όπως αφαίρεση βαθμών και απαγόρευση μεταγραφών. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να οδηγήσει την υπόθεση σε αναβολή, ελπίζοντας σε συναίνεση από τον Βέμερ με την άμεση καταβολή ενός μέρους της οφειλής. Αν όμως εκδικαστεί η υπόθεση, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα διότι ακόμα κι αν υπάρξει διάθεση για «κούρεμα» όπως συνέβη με τον Ταυλαρίδη, το ποσό της οφειλής είναι πενταπλάσιο και η προθεσμία το ίδιο πιεστική.

Εκτός από την υπόθεση του Βέμερ, σειρά παίρνουν σήμερα και οι προσφυγές των Εσιέν, Λέτο και Τοτσέ. Υπάρχουν συνεχείς επαφές τον τελευταίο καιρό με τον δικηγόρο τους και όλα δείχνουν πως υπάρχει καλή διάθεση για συμφωνία. Το πιθανότερο είναι να καταβληθεί άμεσα κάποιο ποσό έναντι, να γίνει κοινό αίτημα για αναβολή και να επεξεργαστούν οι δύο πλευρές ένα νέο διακανονισμό με περισσότερες και μικρότερες δόσεις ή ενδεχομένως και εξόφληση, αλλά με «κούρεμα» μεγαλύτερο απ’ αυτό για τον Ταυλαρίδη.

Ευρωπαϊκός αποκλεισμός

Η σημερινή ημέρα είναι η τελευταία που είχε στη διάθεσή του ο Παναθηναϊκός για να διακανονίσει τις οφειλές του ώστε να αποφύγει την τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διαχείρισης τόσο μεγάλων χρεών, οπότε θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα το πρόστιμο των 200.000 ευρώ και ο αποκλεισμός του για μία χρονιά από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με ορίζοντα τριετίας.

• Μετά τους Κουρμπέλη, Λουτσιάνο, σειρά πήρε και ο Μυστακίδης να μπει πιο δυνατά στις προπονήσεις. Αν και νιώθει καλά μετά την αρθροσκόπηση, δύσκολα θα ρισκάρει παίζοντας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Λογικά θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα, στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρ. στη Λεωφόρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή