Kαταδίκη 58 ατόμων για το «Koriopolis»

Kαταδίκη 58 ατόμων για το «Koriopolis»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απαλλαγή από τις βαριές κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και απάτη, η δίκη για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» ολοκληρώθηκε μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με τους δικαστές να μην έχουν πειστεί για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα η ποινική μεταχείριση των βασικών κατηγορουμένων να κινηθεί σε «χαμηλά» επίπεδα σε σχέση με το βαρύ κατηγορητήριο του παραπεμπτικού βουλεύματος και να αφεθούν όλοι ελεύθεροι.

Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους κρίθηκαν ένοχοι για μέρος μόνον από τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί και κάποιοι από αυτούς, όπως ο Αχιλλέας Μπέος, μόνον για πλημμελήματα, δύο συνολικά.

Επίσης, ο Γιώργος Τσακογιάννης κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατ´εξακολούθηση, δωροδοκία-δωροληψία για τέσσερις αγώνες, διεξαγωγή και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα και οπλοκατοχή.

Ένοχοι επίσης για επιμέρους πράξεις κρίθηκαν οι Γιάννης Κομπότης, Αβράαμ Παπαδόπουλος, Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος.

Με αυτά τα δεδομένα οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους για πλημμελήματα κινήθηκαν από πέντε μήνες ως πέντε χρόνια και για κακουργήματα ως και δέκα χρόνια.

Συνολικά από τους 84 κατηγορουμένους καταδικάσθηκαν οι 58, με ποινές κάθειρξης, δηλαδή πάνω από πέντε χρόνια να έχουν επιβληθεί σε δέκα άτομα

Συγκεκριμένα καταδικάστηκαν ο Αχιλλέας Μπέος σε φυλάκιση 4 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Η έφεσή του είχε, όπως ήταν αναμενόμενο, αφού καταδικάστηκε για πλημμελήματα, ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Γιώργος Τσακογιάννης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών και 50 χιλιάδες ευρώ χρηματική ποινή.

Η έφεση είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα ενώ του επιβλήθηκαν και περιοριστικοί όροι εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ, εμφάνισης μία φορά το μήνα στην Αστυνομία και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο Γιώργος Μποροβήλος και ο Δημήτρης Μπάκος καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή. Ο Ιωάννης Κομπότης και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σε φυλάκιση 30 μηνών με τριετή αναστολή. 

Οι συνήγοροι του Αχιλλέα Μπέου, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Ευθύμιος Ναυρίδης και Δημήτρης Ρίζος με δήλωσή τους μετά την απόφαση τόνισαν ότι «Μετά από δεκαέξι μήνες ακροαματικής διαδικασίας, σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έκρινε αθώο τον Αχιλλέα Μπέο για όλες τις κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται και για το μεγαλύτερο μέρος των πλημμεληματικών πράξεων.

«Εμεινε ένα πολύ μικρό αγκάθι και είμαστε βέβαιοι ότι στον δεύτερο βαθμό θα υπάρξει πλήρης δικαίωση έχοντας πίστη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Είμαστε δε υπερήφανοι που εκπροσωπήσαμε τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο».

         

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή