Καταδικάστηκαν 58 άτομα για το Koriopolis

Καταδικάστηκαν 58 άτομα για το Koriopolis

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 10 χθες το βράδυ, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέδωσε τις αποφάσεις του για τους πολυάριθμους κατηγορουμένους του επονομαζόμενου Koriopolis – δηλαδή του σκανδάλου των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου που τελέστηκαν το 2011. Συνολικά κρίθηκαν ένοχοι 58 κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν δικαίωμα έφεσης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η πιο βαριά ποινή επιβλήθηκε στον πρώην ιδιοκτήτη της Ηλιούπολης Γιώργο Τσακογιάννη με συνολική ποινή κάθειρξης 10 χρόνια και 10 μήνες. Ποινή κάθειρξης και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 έτη επιβλήθηκε ακόμη στους Βασίλη Καρακούλια (7 χρόνια και 2 μήνες), Ανδρέα Δημόπουλο (8 χρόνια και 2 μήνες), Δημήτρη Ζαβαντία (7 χρόνια και 2 μήνες), Βασίλη Γεωρτσιάκο (8 χρόνια και 2 μήνες), Θανάση Ντότση (7 χρόνια και 2 μήνες), Μάκη Σιδηρόπουλο (7 χρόνια), Μιχάλη Τζιβελέκη (6 χρόνια και 2 μήνες), Μαρία Βυθοπούλου (6 χρόνια και 2 μήνες) και Γιώργο Τσεκερίδη (7 χρόνια και 2 μήνες). Κανείς από τους 10 δεν θα κρατηθεί μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, όμως τους επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Ο τέως ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Β., Αχ. Μπέος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα για τα αδικήματα της δωροδοκίας – δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στα παιχνίδια Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση. Το δεύτερο αδίκημα προστέθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση από τους δικαστές στους κατηγορουμένους, ενώ δεν υπήρχε στην πρόταση της εισαγγελέως.

Ο Γ. Τσακογιάννης καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών και δέκα μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τρία έτη για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή. Οι αγώνες που επηρέασε είναι: Πόντιοι Κατερίνης – Αετός Σκύδρας, Ηλιούπολη – Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας – Ηλιούπολη και Ηλιούπολη – Εθνικός.

Στον τέως πρόεδρο και μεγαλομέτοχο του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη – Λεβαδειακός 2-4.

Στον πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης Γιώργο Μποροβήλο και στον εκ των μεγαλομετόχων της ίδιας ΠΑΕ, Δημήτρη Μπάκο, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες: Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα – Αστέρας Τρίπολης, Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου.

Στους ποδοσφαιριστές Αβραάμ Παπαδόπουλο και Κώστα Μενδρινό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Στον προπονητή Νίκο Παντέλη επιβλήθηκε τετραετής φυλάκιση με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο εμφάνισης το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνια για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Εθνικός Αστέρας – Ηλιούπολη και Ηλιούπολη – Εθνικός, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στον ποδοσφαιριστή Μιχάλη Νικολόπουλο επιβλήθηκε τετραετής φυλάκιση με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο εμφάνισης το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνια για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη – Λεβαδειακός, Ηλιούπολη – Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Στον μάνατζερ ποδοσφαιριστών Αγγελο Τραυλού επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών (εξαγοράσιμη) για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Αθώοι κρίθηκαν 25 κατηγορούμενοι. Μεταξύ άλλων, οι Ηρακλής Νύκταρης, Αλέκος Βοσνιάδης, Νίκος Πηρούνιας, αλλά και ο Μιχάλης Κουντούρης για την κατηγορία της παράβασης του αθλητικού νόμου (περί βίας). Αθώος επίσης και ο άλλοτε προπονητής του Αετού Σκύδρας, Γιώργος Τυριακίδης.

Ολοι όσοι κατηγορούνταν για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για απάτη (περίπου 15 πρόσωπα), απαλλάχθηκαν από τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή