Ελεγχο ντόπινγκ ζητεί η Λάρισα ενόψει του σημερινού αγώνα

Ελεγχο ντόπινγκ ζητεί η Λάρισα ενόψει του σημερινού αγώνα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδος με την ΑΕΛ (19.30, AEL FC Arena) σηματοδοτεί και την τελευταία εβδομάδα στην οποία η ΑΕΚ θα παίξει αγώνες ανά τρεις ημέρες. Η επόμενη φορά που η «Ενωση» θα χρειαστεί να δώσει τρεις αγώνες μέσα σε μια εβδομάδα, θα είναι στα τέλη Απριλίου που είναι προγραμματισμένη η ρεβάνς του Κυπέλλου.

Η ΑΕΛ ανέβασε τους τόνους πριν από το παιχνίδι, ζητώντας αντιντόπινγκ κοντρόλ σε 4 παίκτες από κάθε ομάδα. Αυτό που ξένισε, βεβαίως, δεν ήταν το αίτημα αλλά το ύφος της ανακοίνωσης της θεσσαλικής ομάδας όπου αναφέρεται πως «λόγω της σπουδαιότητας, αλλά και του εντελώς ασυνήθιστου φαινομένου των μυϊκών τραυματισμών των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, ζητούμε τη διενέργεια αντιντόπινγκ κοντρόλ σε 4 παίκτες από κάθε ποδοσφαιρική ομάδα στον αυριανό ημιτελικό αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΕ ΑΕΛ – ΠΑΕ ΑΕΚ».

Η αντίδραση των κιτρινόμαυρων ήρθε από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ Ανδρέα Δημάτο, που ανέφερε πως «σε 4, σε 14 και σε 24 ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μπορείτε να ζητήσετε να γίνει ντόπινγκ κοντρόλ! Αποτελεί, όμως, αισχρή προσβολή (η πιο ήπια λέξη) να μιλάτε εντελώς αστήρικτα, αβάσιμα και χωρίς την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα για ασύνηθες φαινόμενο συνεχών μυϊκών τραυματισμών για μια ομάδα, που έχει κάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση 42 μέχρι σήμερα επίσημων αγώνων, τους περισσότερους από κάθε ελληνική ομάδα».

Η τοποθέτηση του κ. Δημάτου καταλήγει στο ότι «δεν θα έβλαπτε να δείχνατε σεβασμό στην ομάδα που κράτησε ψηλά εφέτος τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη».

Στα της αποστολής, η ΑΕΚ που αντιμετωπίζει πάρα πολλά αγωνιστικά προβλήματα και δεν θα έχει στη διάθεσή της τους Λιβάγια, Τσόσιτς, Κονέ, Λόπες, Σιμόες και Γιακουμάκη.

Χειρουργείο ο Τσόσιτς

Ο Τσόσιτς θα χειρουργηθεί για να λύσει το πρόβλημα στους κοιλιακούς του, καθώς η συντηρητική αγωγή που ακολούθησε δεν απέδωσε. Τέσσερις ώς έξι εβδομάδες είναι ο εκτιμώμενος χρόνος της επιπρόσθετης απουσίας του Σέρβου αμυντικού. Στη βασική σύνθεση αναμένονται αρκετές αλλαγές, ενώ στα ευχάριστα για τον Μανόλο Χιμένεθ, το γεγονός ότι Λόπες και Κονέ αναμένεται να είναι στη διάθεση του προπονητή στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανιώνιο.

Ο Μάρκο Λιβάγια, που συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες, θα απουσιάσει από τους αγώνες πρωταθλήματος με Παναθηναϊκό και Πλατανιά. Στο όριο των καρτών βρίσκονται επίσης και οι Βράνιες και Αραούχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή