Λάρισα από τα παλιά, αμφισβητεί την ΑΕΚ

Λάρισα από τα παλιά, αμφισβητεί την ΑΕΚ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έναν τρελό… καλπασμό και μια μεγάλη ανατροπή, το «αλογάκι» της Λάρισας έσπασε στο 93΄ το διάρκειας 130 ημερών και 26 αγώνων αήττητο της ΑΕΚ, θέτοντας εν αμφιβόλω ένα δεύτερο διαδοχικό ραντεβού «Δικεφάλων» στον τελικό του Κυπέλλου. Σε αντίθεση με το επιβλητικό 3-1 του ΠΑΟΚ επί του Πανιώνιου στη Ν. Σμύρνη, το 2-1 της νίκης της ΑΕΛ αφήνει ανοικτούς τους λογαριασμούς και δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Ηλθε έπειτα από ένα δραματικό παιχνίδι γεμάτο ένταση, φάσεις, εκατέρωθεν διαμαρτυρίες, ξέφρενο ρυθμό στο β΄ ημίχρονο και μια εντυπωσιακή ανατροπή του σκηνικού, με τους γηπεδούχους να γυρνούν τούμπα το 0-1 και να παίρνουν τη νίκη με… μπάζερ μπίτερ του Κριζμάν!

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Μασούντ στο 50΄ μετά φάουλ του Μοράν και αφελή αντίδραση των αμυντικών της Λάρισας, που παράτησαν τη φάση για να διαμαρτυρηθούν στον διαιτητή Ζαχαριάδη. Την ίδια αμφισβήτηση ξεσήκωσε και το γκολ της ισοφάρισης στο 56΄ με σκόρερ τον Ναζλίδη, με εκτέλεση ενός πέναλτι τραβηγμένου από τα μαλλιά σε μαρκάρισμα του Λαμπρόπουλου. Ο τρελός ρυθμός απέφερε ένα δοκάρι για τους γηπεδούχους στο 62΄, άλλο ένα για την ΑΕΚ στο 75΄ και αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν, μέχρι το υπέροχο γκολ του Κριζμάν στο 93΄.

Οι αποφάσεις του Ζαχαριάδη προκάλεσαν διπλή ανακοίνωση της Λάρισας. «Ζήτω η εξυγίανση! Ο πιο καθαρός ημιτελικός της Ελλάδος… Δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξει τίποτα. Η λέξη ντροπή είναι πολύ λίγη γι’ αυτό που ζούμε» ανέφερε η πρώτη στη… διάρκεια του αγώνα, «Πάμε ρε ΑΕΛάρα! Νικήσαμε και τα κοράκια. Πόσα οφσάιντ πρέπει να αφήσεις ρε βοηθέ; Δεν φτάνουν το φάουλ και το οφσάιντ στο γκολ; Πόσες κόκκινες κάρτες πρέπει να χαρίσεις ρε Ζαχαριάδη; Σε βλέπει ο μπαμπάς σου και χαίρεται!» έλεγε η δεύτερη στο τέλος του.

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (92΄ Γιοβάνοβιτς), Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (81΄ Λεοζίνιο), Κρίζμαν, Ναζλίδης (86΄ Χούμπτσεφ).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ (79΄), Μοράν, Αϊντάρεβιτς, Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (69΄ Γαλανόπουλος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή