Ευρωλίγκα: Ολα έτοιμα για ακόμη ένα μεγάλο τζάμπολ Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού

Ευρωλίγκα: Ολα έτοιμα για ακόμη ένα μεγάλο τζάμπολ Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ακόμη «εμφύλιος» Παναθηναϊκού Superfoods – Ολυμπιακού, το σημαντικότερο της Ευρώπης μαζί με το Ρεάλ – Μπαρτσελόνα, θα διεξαχθεί απόψε (21.15) στο ΟΑΚΑ, το αποτέλεσμα του οποίου θα επηρεάσει περισσότερο τον γηπεδούχο παρά τον φιλοξενούμενο.

«Είναι μεγάλο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό, είναι πολύ δύσκολο για εμάς, το να κερδίσεις τρεις φορές μια ομάδα όπως τον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολο, αλλά το καταφέραμε. Πριν από αυτά τα παιχνίδια η πίεση είναι η ίδια. Νομίζω ότι στην Ελλάδα για τους φιλάθλους είναι πιο σημαντικά αυτά τα ματς, ενώ στην Ισπανία είναι διαφορετικά, καθώς μόνο όταν κρίνεται κάτι γίνεται σημαντικό ένα ματς Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα», τόνισε χθες ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ και συνέχισε: «Και οι δύο ομάδες έχουμε 15-16 παίκτες, έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα, δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι, θέλουμε αυτοί οι παίκτες να προσαρμοστούν και να είναι σε θέση να μας βοηθήσουν, νομίζω θα γίνουμε πιο δυνατοί, δεν έχει σημασία ποιος παίζει, αλλά αυτοί που παίζουν να μας δίνουν βοήθεια».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε: «Παίζουμε ένα παιχνίδι που είναι και για τις δύο ομάδες εξίσου σημαντικό. Θα παλέψουμε και οι δύο για τη νίκη. Για μας ένα πρωταρχικό στοιχείο είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει σε άμυνα και επίθεση. Παίζουμε εναντίον μιας ομάδας που την ξέρουμε και μας ξέρει καλά. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε στο γήπεδο αυτά που πρέπει να κάνουμε». Για τον Μπόμπι Μπράουν και τον Κιμ Τιλί τόνισε: «Σίγουρα είναι δύο παιδιά που θα μας βοηθήσουν πολύ περισσότερο στο μέλλον. Και τώρα μπορούν. Ο Τιλί ήταν και πριν εδώ, αλλά προέρχεται από τραυματισμό. Ο Μπράουν είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης είναι μία εβδομάδα μαζί μας και του έχουμε κάνει ταχύρρυθμα μαθήματα. Και οι δύο είναι ετοιμοπόλεμοι και όσο περνάει ο καιρός θα παίζουν και καλύτερα και θα αφομοιωθούν σε μεγαλύτερο βαθμό με την υπόλοιπη ομάδα».

Σχετικά με το αν ένα «διπλό» θα φέρει τον Ολυμπιακό αγκαλιά με το αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ, ο κ. Σφαιρόπουλος είπε: «Δεν σκεφτόμαστε τι θα γίνει. Σκεφτόμαστε το παιχνίδι. Εχουμε ισχυρό κίνητρο. Στη Euroleague έχουμε σταθερά καλή πορεία και είμαστε γενικά σε υψηλό επίπεδο. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις μας. Δεν νομίζω ότι αυτή η νίκη θα τελειώσει το πλεονέκτημά έδρας, ή θα το αγκαλιάσουμε», ενώ για τους νέους παίκτες των δύο ομάδων σε ένα ντέρμπι υποστήριξε: «Ξέρουμε πώς λειτουργούσε ο Τζέιμς. Τον Πέιν τον είδαμε και από αυτό το παιχνίδι που έπαιξε ελάχιστα και τον ξέρουμε ως παίκτη ως προς τα ατομικά χαρακτηριστικά του. Το ίδιο θα έχει κάνει και ο Παναθηναϊκός και δεν νομίζω να μας δημιουργήσει κάποια έκπληξη είτε να τους τη δημιουργήσουμε εμείς».

• Η αγωνιστική κλείνει απόψε με το κρίσιμο ντέρμπι κορυφής μεταξύ Ρεάλ και Φενέρμπαχτσε, καθώς και με το Ερυθρός Αστέρας – Μάλαγα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή