Ποδόσφαιρο: Η αναβολή κλείδωσε τις θύρες

Ποδόσφαιρο: Η αναβολή κλείδωσε τις θύρες

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστικά χωρίς κόσμο θα διεξαχθεί την Κυριακή το ντέρμπι των «αιωνίων», καθώς αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού κατά της πρωτόδικης απόφασης του πειθαρχικού οργάνου της Σούπερ Λίγκας για την υπόθεση του ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών, ποινή κεκλεισμένων των θυρών για δύο αγωνιστικές και πρόστιμο 90.000 ευρώ.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε χθες αίτημα αναβολής, το οποίο κι έγινε δεκτό από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Οπως ενημέρωσαν οι «Πειραιώτες» το δικαστήριο, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους αδυνατούσαν να παραστούν για την εκδίκαση της έφεσης. Ο κ. Αργύρης Λίβας επικαλέστηκε προσωπικό πρόβλημα, ενώ ο έτερος δικηγόρος τους, κ. Βασίλης Δημακόπουλος, επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας.

Μάλιστα διά του κ. Μπιλίρη, που έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο για λογαριασμό της ομάδας του Πειραιά, κατατέθηκε χαρτί από το «Ωνάσειο» που ανέφερε ότι εισήχθη χθες για εξετάσεις.

Η υπόθεση ορίστηκε να εκδικαστεί για την επόμενη Παρασκευή στις 4 το απόγευμα, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα διεξαχθεί οριστικά χωρίς την παρουσία οπαδών του Ολυμπιακού. Μάλιστα, πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι θα αναμετρηθούν δίχως την παρουσία θεατών στις εξέδρες. Το φαληρικό γήπεδο θα ανοίξει ξανά τις θύρες του στις 2 Απριλίου, για τον αγώνα με την ΑΟΚ. Mετά την αναμέτρηση με τους «πράσινους» θα μεσολαβήσουν δύο εκτός έδρας ματς, με τον Πλατανιά και τον Λεβαδειακό.

Στις 4 το απόγευμα το αρμόδιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας θα εξετάσει την υπόθεση της μη τέλεσης του ντέρμπι της Τούμπας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, επειδή αντικείμενο που έπεσε από την εξέδρα χτύπησε στο πρόσωπο τον Οσκαρ Γκαρσία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατηγορείται βάσει του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, ο οποίος για τις ρίψεις αντικειμένων προβλέπει ότι «εάν από τη ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες ευρώ. Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο έως τρεις αγωνιστικές». Επίσης, κατηγορείται με βάση το άρθρο 21 του ΚΑΠ και συγκεκριμένα της διάταξης που προβλέπει ότι η υπαίτια ομάδα τιμωρείται «με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες ευρώ έως σαράντα χιλιάδες ευρώ».

Φωτογραφίες και απάντηση

Χθες, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός διέρρευσαν φωτογραφίες του Οσκαρ Γκαρθία μετά τον τραυματισμό του. Αρχικώς, «κυκλοφόρησαν» οι φωτογραφίες του Γκαρθία μέσα από το νοσοκομείο την ώρα των εξετάσεων, που προφανώς είχαν διαρρεύσει από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός «απάντησε» με φωτογραφίες του τραυματισμένου Ισπανού τεχνικού στα αποδυτήρια του γηπέδου της Τούμπας.

• Με το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μίλησε χθες ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» που απουσίαζε στην Αγγλία για επαγγελματικές υποχρεώσεις, επέστρεψε την Τετάρτη στην Ελλάδα και λίγα 24ωρα πριν από το ντέρμπι μετέβη στο Ρέντη όπου θέλησε να επικοινωνήσει με τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

• Ο Ευαγγέλου, που δεν είναι διεθνής και βρίσκεται για τρίτη περίοδο στον πίνακα της Σούπερ Λίγκας, ορίστηκε από την ΚΕΔ στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Στους υπόλοιπους αγώνες ορίστηκαν οι: Πλατανιάς – Λαμία: Κουτσιαύτης, Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα: Παπαπέτρου, Ατρόμητος – Ξάνθη: Τζοβάρας, Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ: Σιδηρόπουλος, Λεβαδειακός – ΑΕΛ: Μπλάνας, ΑΕΚ – Πανιώνιος: Αρετόπουλος, Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός: Μάνταλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή