Μείον τρεις βαθμοί στον ΠΑΟ, αλλά τους ξαναπαίρνει πίσω

Μείον τρεις βαθμοί στον ΠΑΟ, αλλά τους ξαναπαίρνει πίσω

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με… σιγαστήρα έφτασε στο Κορωπί ο ήχος της «καμπάνας» των -3 β. που επέβαλε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στον Παναθηναϊκό για τη μη εξόφληση του Στάθη Ταυλαρίδη.

Οι «πράσινοι» έχουν έλθει από την περασμένη εβδομάδα σε εξωδικαστική συμφωνία με τον πρώην ποδοσφαιριστή τους και δεν απομένει παρά να την υλοποιήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες ώστε να μην ισχύσει η ποινή και να κλείσει το θέμα οριστικά. Η συμφωνία προβλέπει άμεση καταβολή 80 χιλ. και «κούρεμα» των υπόλοιπων 17 χιλ. ευρώ. Με το που θα προσκομίσει ο Παναθηναϊκός τα αποδεικτικά έγγραφα της εξόφλησής της οφειλής του, η ποινή των -3 θα πάψει να ισχύει.

Αν για οποιονδήποτε λόγο περάσει η σχετική προθεσμία χωρίς να έχει υλοποιηθεί η συμφωνία, δεν θα επιστραφούν οι βαθμοί ακόμη και αν υπάρξει μεταγενέστερη εξόφληση. Με βάση τον ισχύοντα κανονισμό, ομάδα που δέχεται στην ίδια αγωνιστική περίοδο τρεις ποινές αφαίρεσης βαθμών για μη εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεών της έπειτα από προσφυγές που έχουν τελεσιδικήσει, υποβιβάζεται αυτόματα.

Το χρώμα του χρήματος περιμένουν να δουν και οι παίκτες με το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού. Η διοίκηση έχει δεσμευτεί ότι θα εξοφλήσει σήμερα το υπόλοιπο 60% της δόσης Οκτωβρίου και πολύ σύντομα θα τους καταβάλει και ένα μέρος της δόσης Ιανουαρίου. Η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης θα είναι μια τονωτική ένεση ηθικού λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ειδάλλως θα βαρύνει το κλίμα σε μια εποχή που οι παίκτες έχουν προειδοποιήσει ότι έχουν φτάσει στα όριά τους και θα αντιδράσουν δυναμικά. Σύμφωνα με το πλάνο, σειρά από Δευτέρα θα πάρουν και οι εργαζόμενοι στην ομάδα, με την καταβολή τουλάχιστον ενός μισθού από τους καθυστερούμενους.

• Ο Μολίνς επιστρέφει σήμερα από το Βέλγιο, όπου ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης. Οι πιθανότητες να υποβληθεί σε εγχείρηση στους κοιλιακούς έχουν ελαχιστοποιηθεί και αναμένεται να είναι διαθέσιμος σε δύο εβδομάδες.

• Τέσσερις μήνες μετά τις υπογραφές, δόθηκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα φωτογραφία του Βλαχοδήμου από τα γραφεία της Μπενφίκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή