Μάχη ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού στο Πειθαρχικό

Μάχη ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού στο Πειθαρχικό

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται η απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της Σούπερ Λίγκας σχετικά με τα συμβάντα στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, ο οποίος δεν τελέστηκε. Κατά την ακροαματική διαδικασία, που έγινε χθες, συζητήθηκε και η ένσταση κατά του κύρους του αγώνα που υπέβαλε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κατηγορείται για τη μη τέλεση του αγώνα λόγω αντικειμένου που χτύπησε τον προπονητή του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρσία.

Στην ένσταση ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι ο Γκαρσία δεν ανεγράφη εμπρόθεσμα στο φύλλο αγώνα και επομένως δεν λογίζεται ως αξιωματούχος και ότι ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το γήπεδο λειτουργώντας αυτόνομα και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του διαιτητή.

Ο διαιτητής Αρετόπουλος κατέθεσε συμπληρωματική έκθεση που ζητήθηκε από τον «αθλητικό δικαστή», υποστηρίζοντας ότι αποφάσισε τη μη τέλεση του αγώνα λόγω του τραυματισμού του Γκαρσία. Η συμπληρωματική έκθεση προκάλεσε την αντίδραση της πλευράς του ΠΑΟΚ, ο δικηγόρος του οποίου, Αχ. Μαυρομάτης είπε: «Με έκπληξη πήραμε τη συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή. Αγνοούμε το πώς ζητήθηκε. Δεν συνέτρεχαν λόγοι για να ζητηθεί συμπληρωματική έκθεση. Ζητούμε να αναβληθεί ή να διακοπεί η εκδίκαση για να κληθεί ο Αρετόπουλος και να εξεταστεί. Γιατί άλλα έγραψε στο φύλλο αγώνα και άλλα λέει στη νέα έκθεση. Επίσης, ζητούμε να κληθεί ο προπονητής του Ολυμπιακού. Να κληθεί και ο ιατρός του αγώνα. Υπουλη η συμπληρωματική έκθεση Αρετόπουλου».

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, ανέφερε: «Τουλάχιστον ύποπτο το γεγονός. Εκανε τέσσερις ώρες για να κλείσει το φύλλο αγώνα, θα μπορούσε να τα γράψει εκείνη τη στιγμή. Ερχεται έπειτα από πέντε μέρες με συμπληρωματική έκθεση που αντικρούεται με την αρχική. Είναι ύποπτο».

Κατά την απολογία του ο ΠΑΟΚ υποστήριξε πως δεν υπάρχει τραυματισμός αξιωματούχου, αλλά και πως δεν υπάρχει τραυματισμός γενικά. Παράλληλα, ζητήθηκε η απαλλαγή του «Δικεφάλου» από την πειθαρχική κατηγορία, αλλά και να κατακυρωθεί ο αγώνας υπέρ του ΠΑΟΚ ή στη χειρότερη περίπτωση να διεξαχθεί το ματς.

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε πρόσθετη παρέμβαση και ο δικηγόρος του Β. Δημακόπουλος είπε: «Η ένσταση του ΠΑΟΚ είναι αβάσιμη. Η διόρθωση στη λίστα των αξιωματούχων είναι εκ παραδρομής. Η παραβίαση της προθεσμίας στη δήλωση της λίστας δεν παράγει ακυρότητα του φύλλου αγώνα. Ο τραυματισμός βεβαιώνεται πολλαπλώς και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Επίσης, η μη έναρξη ενός αγώνα εξισούται με μια διακοπή αγώνα. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο: η ματαίωση του αγώνα. Αρα, η μη έναρξη, είναι και διακοπή». O ΠΑΟΚ κινδυνεύει με μηδενισμό και αφαίρεση τριών βαθμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή