Σούπερ Λίγκ: «Βουβό» ντέρμπι σε μια ρευστή αγωνιστική

Σούπερ Λίγκ: «Βουβό» ντέρμπι σε μια ρευστή αγωνιστική

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πρωτάθλημα όπου τα πιο σημαντικά θα κριθούν στις δικαστικές αίθουσες και όχι στους αγωνιστικούς χώρους εξελίσσεται η εφετινή Σούπερ Λίγκα.

Είναι τόσο πολλές οι εκκρεμότητες εν αναμονή των αποφάσεων της αθλητικής δικαιοσύνης για την τύχη του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και την έφεση των «ερυθρόλευκων» για την ποινή του -3 λόγω των επεισοδίων στο παιχνίδι τους με την ΑΕΚ, που είναι πολύ πιθανό αλλιώς να κλείσει βαθμολογικά η 24η αγωνιστική και εντελώς διαφορετικό τοπίο να διαμορφωθεί στη διάρκεια της εβδομάδας, όταν θα εκδοθούν οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις.

Οπως και να ’χει, αυτή η αγωνιστική είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη μάχη της κορυφής, αλλά και ιδιαίτερα λαμπερή, μιας και περιλαμβάνει το κλασικό ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου: ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε μια μονομαχία που είναι πάντα ανοικτή ανεξάρτητα από τη βαθμολογική και αγωνιστική κατάσταση των δύο «αιωνίων αντιπάλων».

Πληρωμές στον ΠΑΟ

Είναι, μάλιστα, το πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι στην ιστορία που θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους, λόγω της τιμωρίας του Ολυμπιακού. Οι «πράσινοι» πηγαίνουν στο Φάληρο με καλή ψυχολογία λόγω της αποπληρωμής χθες από τη διοίκηση του υπολοίπου 60% της δόσης Οκτωβρίου.

Την ίδια μέρα, ο ΠΑΟΚ έχει μια πολύ επικίνδυνη έξοδο στην Τρίπολη και η… αποκαμωμένη ΑΕΚ υποδέχεται τον πάντα επικίνδυνο Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Πρόσθετο ενδιαφέρον σε αυτή την αγωνιστική δίνει και η μάχη για την 5η θέση που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην Ευρώπη. Υπάρχουν τουλάχιστον έξι ομάδες που τη διεκδικούν και είναι όλες τους «στριμωγμένες» μέσα σε μόλις δύο βαθμούς, οπότε κάθε «λάθος» τους μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. Κρίσιμες αναμετρήσεις υπάρχουν και για την ουρά της βαθμολογίας, όπου πολλά μπορεί να ξεκαθαρίσουν ή και να μπλέξουν ακόμα περισσότερο. Και οι τρεις ομάδες που είναι στις τελευταίες θέσεις είναι γηπεδούχοι κι αν νικήσουν, θα βάλουν σε περιπέτειες και τη Λαμία, η οποία λίγες εβδομάδες νωρίτερα έμοιαζε απόλυτα ασφαλής.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής: Σάββατο: Πλατανιάς –Λαμία 15.00, Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα 17.15, Ατρόμητος – Ξάνθη 19.30, Κυριακή: Αστέρας Τρ. – ΠΑΟΚ 15.00, Λεβαδειακός – Λάρισα 17.15, ΑΕΚ – Πανιώνιος 17.15, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (κεκλεισμένων των θυρών) 19.30, Δευτέρα: Απόλλων – Παναιτωλικός 19.30.

Η βαθμολογία (23 αγώνες): ΠΑΟΚ 52, ΑΕΚ 51, Ατρόμητος 43, Ολυμπιακός 43, Πανιώνιος 32, Ξάνθη 32, Παναθηναϊκός 30, ΠΑΣ Γιάννενα 29, Παναιτωλικός 29, Αστέρας Τρ. 29, Λεβαδειακός 26, Λάρισα 25, Λαμία 20, Κέρκυρα 18, Απόλλων 16, Πλατανιάς 10 (σημ.: οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο, ο Ολυμπιακός έχει -3 β. και περιμένει την εκδίκαση της έφεσης, ο Παναθηναϊκός έχει -2 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή