Τελευταίο εμπόδιο η Τούμπα για την ΑΕΚ

Τελευταίο εμπόδιο η Τούμπα για την ΑΕΚ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγα 24ωρα απομένουν για το μεγάλο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, που για τον «Δικέφαλο του Βορρά» αποκτά ουσιαστικά χαρακτήρα «τελικού πρωταθλήματος», δεδομένης της βαθμολογικής απόστασης των δύο ομάδων (ειδικά αν δεν καταπέσει η ποινή για το –3). Για την ΑΕΚ η νίκη την Κυριακή «σφραγίζει» ουσιαστικά τον τίτλο, καθώς σε περίπτωση επικράτησης, θα αποσπαστεί 8 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος. Βαθμολογικά και η ισοπαλία θα δώσει τεράστιο προβάδισμα στην Ενωση, ενώ σε περίπτωση ήττας αναμένονται πέντε απρόβλεπτες αγωνιστικές.

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο ΟΑΚΑ θύμισε άλλες –παλαιότερες– εποχές. Ο κόσμος ήταν από νωρίς στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου ή στα αυτοκίνητά του, ακούγοντας στο ραδιόφωνο τον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΟΚ. Τη στιγμή της επίτευξης του 3-2, οι ιαχές των Ενωσιτών «πλημμύρισαν» τον χώρο, καθώς όλοι αντιλαμβάνονταν πως η ΑΕΚ είχε μπροστά της μια τεράστια ευκαιρία για την κορυφή. Ο αγώνας με τον Πανιώνιο, βεβαίως, δεν ήταν καθόλου εύκολος. Η Ενωση μπήκε αποφασισμένη για τη νίκη και έπαιξε επιβλητικά στα πρώτα 35 λεπτά, βρίσκοντας το γκολ με τον Μάρκο Λιβάγια. Το διάστημα μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου (12 Μαΐου) περιλαμβάνει έναν αγώνα την εβδομάδα και η ΑΕΚ βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά ύστερα από 24 χρόνια.

Οι ποδοσφαιριστές της απολαμβάνουν τη δεύτερη (μετά τη χθεσινή) ημέρα ξεκούρασης και αύριο επανέρχονται στις προπονήσεις, ούτως ώστε να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για έναν αγώνα που –αν είχαν τη δυνατότητα– θα ήθελαν να ζήσουν δεκάδες ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην ΑΕΚ από το 1995 μέχρι σήμερα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή