«Ουδέποτε FIFA και UEFA απείλησαν την ΕΠΟ»

«Ουδέποτε FIFA και UEFA απείλησαν την ΕΠΟ»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διέψευσε με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ το δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας Live Sport, σύμφωνα με το οποίο η FIFA και η UEFA έδειξαν «κίτρινη κάρτα» στον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον προειδοποίησαν με νέο διορισμό προσωρινής διοικούσας επιτροπής σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν ο Κώδικας Δεοντολογίας και οι κανονισμοί σε περιπτώσεις βίας.

Το δημοσίευμα

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα έφερε τον τίτλο «Τιμωρήστε αλλιώς τελειώσατε» και πρόσθετε ότι «FIFA και UEFA απαίτησαν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών χωρίς εκπτώσεις προειδοποιώντας με ξήλωμα», ότι ζήτησαν να μην υπάρξει «καμία ανοχή σε κρούσματα βίας, παραβατικής συμπεριφοράς και δυσφημιστικών δηλώσεων» και, τέλος, ότι έδειξαν «κίτρινη κάρτα στον Γραμμένο» αφήνοντας «ανοιχτό το ενδεχόμενο διορισμού νέας προσωρινής διοικούσας επιτροπής αν η διοίκηση της ομοσπονδίας δεν τηρεί τον κώδικα δεοντολογίας».

Η ΕΠΟ απάντησε υποστηρίζοντας τα εξής: «Η διοίκηση της ΕΠΟ εξελέγη με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες και συντριπτική πλειοψηφία τον Αύγουστο του 2017. Εκτοτε βρίσκεται σε διαρκή και στενή συνεργασία με τη FIFA, την UEFA και την Επιτροπή Παρακολούθησης με μοναδικό στόχο τον θεσμικό εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ολα αυτά εξελίσσονται σε πλαίσιο παραγωγικού διαλόγου, με πνεύμα ειλικρίνειας και επαγγελματισμού και στο επίπεδο της παροχής ποδοσφαιρικής τεχνογνωσίας υψηλής ποιότητας. Ουδέποτε οι διεθνείς συνομοσπονδίες “απείλησαν” την Ελληνική Ομοσπονδία και τον πρόεδρό της, οι δε αναφορές μερίδας του Τύπου περί “κίτρινης κάρτας” και “νέας ΠΔΕ” προκαλούν θυμηδία και μόνον.

Το νέο καταστατικό και οι κανονισμοί της ΕΠΟ τηρούνται και εφαρμόζονται απόλυτα και τα δικαιοδοτικά όργανα επιτελούν το θεσμικά κατοχυρωμένο έργο τους, όπως οφείλουν, χωρίς λαϊκισμούς και σύντομα θα το αντιληφθούν όλοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή