Τσαμπιονς Λιγκ: Την πρόκριση κρίνει το βάρος της φανέλας

Τσαμπιονς Λιγκ: Την πρόκριση κρίνει το βάρος της φανέλας

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υμνους για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και το βάρος της φανέλας της Γιουβέντους, νέες αμφιβολίες για το «μέταλλο» της Τότεναμ, αλλά και ειρωνείες για την αγγλική ομάδα εκ μέρους παικτών της Γιουβέντους, είχε η επόμενη ημέρα της ανατροπής-πρόκρισης της «Mεγάλης Kυρίας» μέσα στο Γουέμπλεϊ.

Με μερικές κινήσεις ματ στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο, ο κ. Αλέγκρι άλλαξε τη ροή του ματς και με τη νίκη με σκορ 2-1 πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την Τότεναμ, που είχε ανατρέψει το 2-0 της Γιουβέντους στον πρώτο αγώνα για να αποσπάσει το εκτός έδρας 2-2. Η παραδοχή του μεγέθους του ονόματος Γιουβέντους, οι περιορισμένες γκρίνιες των Ιταλών για την απροσδόκητα κακή διαιτησία, αλλά και η σχετική απειρία της Τότεναμ σε τέτοιο υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη διάνθισαν τον ευρωπαϊκό Τύπο χθες.

«Κάναμε δύο λάθη και δεχθήκαμε δύο γκολ», ψέλλισε με πίκρα ο προπονητής των «σπιρουνιών», Μαουρίσιο Ποτσετίνο, που πάντως απέρριψε τις δικαιολογίες περί απειρίας και έλλειψης συγκέντρωσης. «Στους δύο αγώνες ήμαστε η καλύτερη ομάδα, αλλά σε τρία λεπτά η πρόκριση πήγε στη Γιουβέντους», πρόσθεσε.

Ο τρόπος που πανηγύρισαν οι Ιταλοί την πρόκριση, όχι μόνο τα γκολ αλλά και κάθε απόκρουση στο τέλος, έδειξε πόσο ήθελαν να προχωρήσουν στον θεσμό κι αυτό φάνηκε και στις δηλώσεις τους μετά το ματς. Επίσης αφιέρωσαν την πρόκρισή τους στον αποθανόντα αρχηγό της Φιορεντίνα, Νταβίντε Αστόρι.

«Οι λέοντες του Γουέμπλεϊ», ήταν ο τίτλος τόσο της «Γκατζέτα ντέλο Σπορτ», όσο και της «Κοριέρε», σε μια σπάνια σύμπτωση των δύο μεγάλων ιταλικών αθλητικών εφημερίδων.

Αλάτι στις πληγές της Τότεναμ έριξε με δηλώσεις του ο Τζόρτζιο Κιελίνι. Ο αμυντικός της Γιούβε δήλωσε ότι «γνωρίζαμε πως η Τότεναμ είναι αδύναμη και αμυντικά εύθραυστη. Πάντα τους λείπει κάτι για να φτάσουν στον σκοπό τους. Αυτή είναι η ιστορία της Τότεναμ». Ο διεθνής Ιταλός αμυντικός πρόσθεσε ότι η ιστορία και η πείρα παίζουν τεράστιο ρόλο, πράγμα που φάνηκε όχι μόνο στο Γουέμπλεϊ αλλά και στον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Ρεάλ Μαδρίτης την Τρίτη.

Ο δε πρώην τερματοφύλακας της Αρσεναλ και νυν της Γιουβέντους, Βόιτσεχ Σέζνι, προχώρησε πιο πέρα, κάνοντας σαρκαστική χειρονομία προς τους οπαδούς της Τότεναμ αποχωρώντας από το Γουέμπλεϊ και αναρτώντας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων, τις λέξεις «το βόρειο Λονδίνο είναι κόκκινο».

«Κοχλάζει» ακόμη η Παρί

Στο μεταξύ, στο Παρίσι οι Γάλλοι ακόμη το… φυσούν και δεν κρυώνει για τον αποκλεισμό της Παρί από τη φάση των «16», με τα σενάρια αντικατάστασης του τεχνικού Ουνάι Εμερι να δίνουν και να παίρνουν. Χθες γράφτηκε ότι μεταξύ των πιθανών στόχων της διοίκησης της πρωτοπόρου του Σαμπιονά είναι και ο Αντόνιο Κόντε της Τσέλσι, και την επόμενη εβδομάδα επίκειται συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών. Ωστόσο, στον κ. Κόντε προσβλέπει και η Εθνική Ιταλίας από το καλοκαίρι και μετά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή