Η «Πράσινη Πολιτεία» καθορίζει τις εξελίξεις

Η «Πράσινη Πολιτεία» καθορίζει τις εξελίξεις

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμος να πάρει την απόφαση να αναλάβει και τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό εμφανίζεται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με απαραίτητη προϋπόθεση να προκύψει νωρίτερα συμφωνία με την κυβέρνηση για την παραχώρηση με ευνοϊκούς όρους ενός μεγάλου κομματιού των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι, προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί η «Πράσινη Πολιτεία». Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Live Sport, που δεν διαψεύσθηκε από τις δύο πλευρές, είναι προς συζήτηση ένα πλάνο που έχει εκπονήσει η ΓΓΑ για τη μακροχρόνια αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι, το οποίο, εκτός του Παναθηναϊκού, περιλαμβάνει και την ΑΕΚ που ενδιαφέρεται για την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ.

Σε γενικές γραμμές, το πλάνο προβλέπει τη μερική ανακατασκευή του Ολυμπιακού Σταδίου για να γίνει πιο «ποδοσφαιρικό» αλλά με τη διατήρηση του στίβου, την παραχώρηση του κλειστού μπάσκετ και του κολυμβητηρίου, τη δημιουργία χώρων μαζικού αθλητισμού, την εμπορική εκμετάλλευση του χώρου με την κατασκευή ενός θεματικού πάρκου, πολυχώρων, ξενοδοχείων κλπ., με δέσμευση ότι θα παραμείνει το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις. Σε πρώτη φάση, ο κ. Γιαννακόπουλος θεωρεί το πλάνο ελκυστικό και εμφανίζεται διατεθειμένος να το συζητήσει, έχοντας ως «συμπαίκτες» τρία funds από το εξωτερικό, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο όλο εγχείρημα.

Οπως τονίζεται στο δημοσίευμα, επιθυμία των δύο πλευρών είναι να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες για να προκύψει συμφωνία μέχρι το Πάσχα, που θα περιλαμβάνει απαραίτητα και την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον κ. Γιαννακόπουλο και τους συνεργάτες του. Η υλοποίηση τέτοιων φιλόδοξων σχεδίων είναι εξ ορισμού εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση, αλλά υπάρχει τουλάχιστον υπαρκτό ενδιαφέρον που αποτελεί την απαραίτητη βάση για τη συνέχεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή