Κορακάκη: Το χρυσό ήρθε τη σωστή στιγμή

Κορακάκη: Το χρυσό ήρθε τη σωστή στιγμή

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το χρυσό μετάλλιο επέστρεψε στην Ελλάδα η Αννα Κορακάκη. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια της σκοποβολής πήρε μέρος στον πρώτο αγώνα από τη σειρά των Παγκοσμίων Κυπέλλων που διεξήχθη στο Μεξικό και πρώτευσε στο σπορ πιστόλι 25 μ.

Μπορεί ένα μετάλλιο από Παγκόσμιο Κύπελλο να μη συγκρίνεται σε λάμψη με αυτά των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά αυτή η διάκριση είχε μια ιδιαίτερη σημασία για τη μοναδική Ελληνίδα αθλήτρια που έχει ανεβεί δύο φορές σε ολυμπιακό βάθρο στην ίδια διοργάνωση. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τον αγώνα τα μάτια της βούρκωσαν. «Αυτό το μετάλλιο ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Εχω περάσει αρκετά δύσκολα το τελευταίο διάστημα», δήλωσε και ευχαρίστησε τους δικούς της ανθρώπους που τη στήριξαν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Στον προκριματικό πρώτευσε στις βολές ακριβείας (295/300) και με αυτή την εντυπωσιακή επίδοση εξασφάλισε σημαντικό πλεονέκτημα για τις βολές ταχύτητας. Ο προκριματικός ολοκληρώθηκε για την πρωταθλήτριά μας με 582/600, ενώ είχε και 23 κεντρικά δεκάρια, όσα δεν κατάφερε να πετύχει καμία από τις αντιπάλους της.

Προκρίθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο στον τελικό και, εκεί, ήταν η πρωταγωνίστρια. Εμεινε στις κορυφαίες θέσεις μέχρι τις μονομαχίες για τα μετάλλια και επικράτησε της Γερμανίδας Ντόριν Βίνεκαμπ (29-27).

Το 2018 είναι μια γεμάτη χρονιά για τη χρυσή ολυμπιονίκη. Τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου θα πάρει μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αεροβόλων όπλων. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ακόμη ένας διεθνής αγώνας. Μαζί με τον πατέρα και προπονητή της θα ταξιδέψουν στην Κορέα όπου από τις 20 έως τις 30 Απριλίου θα διεξαχθεί ακόμη ένας αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε αεροβόλο και σπορ πιστόλι. Στόχος της αθλήτριας είναι να πάρει μέρος σε όσες περισσότερες διοργανώσεις μπορεί.

Μεγάλος στόχος της χρονιάς, όμως, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου στην Κορέα. Από αυτόν τον αγώνα θα κριθούν και οι πρώτες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή