Παναθηναϊκός: Απόφαση-συγχωροχάρτι

Παναθηναϊκός: Απόφαση-συγχωροχάρτι

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκάθαρη θέση ενάντια στην απόφαση αναβολής του πρωταθλήματος πήρε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με το σκεπτικό ότι το μέτρο αυτό έχει αποτύχει: «Η διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση διά του αρμόδιου υφυπουργού, είναι δοκιμασμένη και αποτυχημένη συνταγή του παρελθόντος, που ουσιαστικά δίνει “συγχωροχάρτι” σε όσα απρεπή και έξω από κάθε ηθική έγιναν για πολλοστή φορά από συγκεκριμένο ευνοημένο από την κυβέρνηση μεγαλοπαράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδας. Η απόφαση αυτή θίγει όλες τις άλλες ομάδες που δεν προκάλεσαν ή δεν μετείχαν στα έκτροπα και διαλύει το πρωτάθλημα, που με τις ενέργειες πολλών αναζητούσε μια νέα ισορροπία. Ταυτόχρονα ζημιώνει ανεπανόρθωτα και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια όσων ομάδων επιχειρούν με έντιμο και νόμιμο τρόπο, όπως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, να διατηρηθούν εντός των πλαισίων που ορίζουν οι κανονισμοί, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον».

Η ΠΑΕ είχε τοποθετηθεί επισήμως και την Κυριακή, με αφορμή την ευνοϊκή για τον ΠΑΟΚ απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Καταλύει κάθε έννοια δικαίου, είναι προϊόν πολιτικής παρέμβασης και σκανδαλώδους διαχείρισης προς όφελος συγκεκριμένου επιχειρηματία. Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι, σε περίπου όμοιο περιστατικό, οι συνέπειες της τότε απόφασης για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπήρξαν καταστροφικές». Θέση για τα τελευταία γεγονότα πήρε μέσω Twitter και ο Γιάννης Αλαφούζος, αναδημοσιεύοντας δύο αναρτήσεις με αιχμηρά σχόλια για τον Ιβάν Σαββίδη και την κυβέρνηση, όπως και άλλη μία της ιστοσελίδας της Marca που είχε για σχεδόν 20 ώρες πρώτο θέμα την εικόνα του προέδρου ΠΑΟΚ με το όπλο. Οι ανακοινώσεις της ΠΑΕ προκάλεσαν αιχμηρές τοποθετήσεις τόσο από την Παναθηναϊκή Συμμαχία όσο και από τη Θύρα 13.

• Ατομικό πρόγραμμα έκανε χθες ο Μυστακίδης, ενώ οι Μολίνς, Μπουζούκης έκαναν αποθεραπεία.

• Λίγο πριν από την επιστροφή του στη δράση, ο Λουτσιάνο είναι σε διαδικασία συζητήσεων με τη διοίκηση για τους όρους λύσης του συμβολαίου του, καθώς είναι πλέον το πιο ακριβό όνομα της ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή