Αρση της διακοπής του πρωταθλήματος ζήτησε ο πρόεδρος της Super League

Αρση της διακοπής του πρωταθλήματος ζήτησε ο πρόεδρος της Super League

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η διακοπή δεν ωφελεί κανέναν και σε τίποτα και θέτει σε διακινδύνευση ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος. Παράλληλα, ζήτησε την άρση της διακοπής του πρωταθλήματος η οποία σημείωσε «μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για όσους θέλουν να κρυφτούν πίσω από αυτό».

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Στράτου

«Αναγνωρίζω την προσπάθεια και την αγωνία του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο και για τη διασφάλιση της κοινωνικής ηρεμίας στη χώρα. Υπό αυτά τα δεδομένα είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω τα ακόλουθα λογικά συμπεράσματα.

Η διακοπή δεν ωφελεί κανέναν και σε τίποτα. Η διακοπή ακυρώνει ό,τι θετικό έχει γίνει και ό,τι θετικό υφίσταται. Η διακοπή θέτει σε διακινδύνευση ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο πέραν της διακινδύνευσης των οικονομικών και όχι μόνο συνεπειών που μπορεί να έχει επί δικαίων και αδίκων σε όλες τις ομάδες που αποτελούν τον συνεταιρισμό μας. Υφίσταται νόμος υπάρχουν προβλεπόμενες ποινές, υπάρχουν αρμόδια θεσμικά όργανα για να καταλογίσουν αυτές τις ευθύνες όπου ανήκουν κι αυτή είναι η δική μας άποψη. Σε ό,τι κριθεί επιβεβλημένο και απαραίτητο για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου και την αναβάθμιση των λειτουργιών των οργάνων του ποδοσφαίρου πάντα εναρμονισμένο με τους διεθνείς οργανισμούς και νομοθεσία θα είμαστε αρωγοί με συγκεκριμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει και θα επαναφέρουμε στον υπουργό. 

Η διακοπή δεν συμβάλλει σε τίποτα, αντιθέτως δημιουργεί τεράστια διακινδύνευση και ενδεχόμενο οπισθοδρόμησης από τον ευφκταίο σκοπό, ενώ μπορεί να αποτελέσει ένα απρόσμενο άλλοθι για όσους θέλουν να κρυφτούν πίσω από αυτήν. Ζητήσαμε την ταχύτερη δυνατή επανέναρξη των πρωταθλημάτων, την άρση δηλαδή της διακοπής. Θα είμαστε παρόντες σε ό,τι μας ζητηθεί στο μέτρο που μας αναλογεί». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή