ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ψάχνουν άθλο

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιδανικότερη συνέχεια της ελληνικής εκπροσώπησης στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι η διπλή πρόκριση του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης από τα αποτελέσματα των σημερινών δεύτερων αγώνων τους στην Τουρκία και στην Τσεχία, αντίστοιχα, αν και οι πιθανότητες πρόκρισης δεν είναι υπέρ των ομάδων μας.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας ισχνό προβάδισμα 6 πόντων, θα παίξει στη Σμύρνη (19.00), όπου τον περιμένει η Καρσίγιακα στη φανατισμένη έδρα της, ενώ η αποστολή της ΑΕΚ στην έδρα της Νίμπουρκ (19.30), είναι σαφώς δυσκολότερη, καθώς οι γηπεδούχοι νίκησαν στον πρώτο αγώνα του ΟΑΚΑ, με διαφορά 10 πόντων.

Η Ενωση θα πρέπει να νικήσει και να υπερκαλύψει αυτή τη διαφορά για να προκριθεί στα προημιτελικά, ενώ ο ΠΑΟΚ, αναλόγως και με την έκβαση του αγώνα, έχει μικρό «μαξιλάρι» πρόκρισης, ακόμα κι αν ηττηθεί από την τουρκική ομάδα. Κάθε λεπτομέρεια, ποσοστά ευστοχίας και αυτοσυγκέντρωση στο πλάνο των προπονητών τους, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για το αποτέλεσμα που θα διεκδικήσουν οι δύο ελληνικές ομάδες.

Aμφότεροι, οι «Δικέφαλοι», αν προκριθούν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα το καταφέρουν για πρώτη φορά στη δεύτερη χρονιά συμμετοχής τους στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

«H διαφορά των έξι πόντων σημαίνει πολλά, αλλά ενδεχομένως και τίποτα. Ο πρώτος μας στόχος είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν μπορούμε να έχουμε στο μυαλό μας, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, διαφορές. Αυτό θα το σκεφτούμε τα τελευταία δύο λεπτά», υποστήριξε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου και συνέχισε για την τακτική που θα ακολουθήσουν οι παίκτες του: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε, όπως πράξαμε στο πρώτο παιχνίδι, είναι να παίξουμε σκληρά στην άμυνα καθώς έχουμε απέναντί μας μια ομάδα που στηρίζεται στην επίθεσή της, να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού, ειδικά το επιθετικό τρανζίσιον, το διαπιστώσαμε και στο πρώτο ματς, πόσο μάλλον στο γήπεδό τους».

Σύνθημα ανατροπής έδωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ Ντράγκαν Σάκοτα, παραδεχόμενος ότι στο πρώτο παιχνίδι με τη Νίμπουρκ έγιναν λάθη αντιμετώπισης και στρατηγικής: «Θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε ν’ αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και να κάνουμε την ανατροπή στην υπόθεση πρόκριση. Η Νίμπουρκ είναι καλή ομάδα, το είδαμε όλοι στην Αθήνα. Ηταν εξαρχής το φαβορί και παραμένει το φαβορί, μετά και το πλεονέκτημα των δέκα πόντων που απέκτησε. Ελπίζω να διορθώσουμε κάποια λάθη που κάναμε στην πρώτη αναμέτρηση και να παίξουμε με αυτοπεποίθηση».

Πρόβλημα με Γκιστ στον ΠΑΟ

Mε τη σκέψη στην Ουνικάχα Μάλαγα και στον αγώνα «τελικό», όπως χαρακτήρισε ο Τσάβι Πασκουάλ την εκτός έδρας αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός προχώρησε αήττητος στο πρωτάθλημα της Α1 (19η αγ.), επικρατώντας της Κύμης στο ΟΑΚΑ (87- 64), και σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα είχε πρωταγωνιστή τον Ζακ Ογκαστ (22 π., 9 ρ.). Ο τραυματισμός του Τζέιμς Γκιστ ανησύχησε τους «πράσινους» ενόψει του αγώνα με την ισπανική ομάδα και σήμερα θα διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Με τη συμπλήρωση πενήντα δευτερολέπτων από το εναρκτήριο τζάμπολ, ο τεχνικός της Κύμης Γιάννης Καστρίτης (ημ. 40-30) πήρε τάιμ αουτ(!), αλλά οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους από την αρχή του αγώνα και απειλήθηκαν ελάχιστα από την Κύμη, που «κυνηγά» τη συμμετοχή στα πλέι οφ. Διψήφιο αριθμό πόντων (10) σημείωσε και ο Λεκαβίτσιους, ενώ από την Κύμη ο Μακ Φάντεν είχε 13 πόντους.

• Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, και ο αδελφός του Γιώργος θρηνούν την απώλεια του πατέρα τους, Σάββα. Η ΚΑΕ Ολυμπι­ακός εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά της στον Ελληνα προπονητή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή