Εγγραφη δέσμευση για άρση του «λουκέτου»

Εγγραφη δέσμευση για άρση του «λουκέτου»

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έγγραφη δήλωση-δέσμευση των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, πάνω σε κοινώς αποδεκτούς όρους και δεσμεύσεις, είναι η φόρμουλα που βρέθηκε προκειμένου να αρθεί η κυβερνητική απόφαση περί επ’ αόριστον διακοπής του πρωταθλήματος.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, «οι ΠΑΕ της Super League καλούνται να δεσμευθούν μέχρι την Παρασκευή 23 Μαρτίου σε ένα πλαίσιο εγγυήσεων για την ομαλότητα στο πρωτάθλημα, το οποίο εφόσον ικανοποιεί τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, δύναται να οδηγήσει στην ανάκληση της απόφασής του».

Και αν η δήλωση αυτή, χωρίς αυτή τη στιγμή να έχει εξειδικευθεί το περιεχόμενό της, εντάσσεται στη σφαίρα του εφικτού, υπάρχει από την άλλη πλευρά η επιθυμία των FIFA/UEFA για επιβολή αυστηρών ποινών στον ΠΑΟΚ και στους Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ για τη συμπεριφορά τους στον αγώνα με την ΑΕΚ. Από τον πρόεδρο της «Επιτροπής Παρακολούθησης» Xέμπερτ Χούμπελ ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι από το μέγεθος των ποινών θα εξαρτηθεί η στάση της FIFA προς την ΕΠΟ.

Στις χθεσινές συναντήσεις που έγιναν μεταξύ ΕΠΟ-FIFA-UEFA, αρχικά και στη συνέχεια όλων αυτών με τον υφυπουργό Αθλητισμού, τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το ενδεχόμενο του Grexit όσο και του εκ νέου διορισμού Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής στην ΕΠΟ.

«Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να δεσμευθεί εγγράφως στο κράτος με προτάσεις που θα αφορούν την ασφάλεια των γηπέδων. Θα δεσμευθούμε για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και θα καταθέσουμε τις προτάσεις στην ομοσπονδία. Θα τις μεταφέρουμε στον υφυπουργό Αθλητισμού και αυτός θα κρίνει αν είναι προς την κατεύθυνση που ανέφερα προηγουμένως. Επειτα θα αποφασίσει αν αναστείλει τη διακοπή του πρωταθλήματος. Τη μεθεπόμενη Παρασκευή, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει δεσμευθεί να καταθέσει προτάσεις εγγράφως και η ομοσπονδία και ο υφυπουργός θα αξιολογήσουν αν είναι ικανές για να αποφασίσει ανάκληση της απόφασης. Οι προτάσεις πρέπει να έχουν λογική απομάκρυνσης της βίας από τους αγωνιστικούς χώρους και την ασφάλεια των γηπέδων και θα δεσμευθεί το σύνολο του ποδοσφαίρου», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Λίγο πριν, στα γραφεία της ομοσπονδίας παρέθεσε συνέντευξη Τύπου ο Χέμπερτ Χούμπελ, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε το εξής: «Εχετε νέο πρόεδρο (σ.σ. Γραμμένος) που είχε ενέργεια και διάθεση να προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά τις πολλές φορές που ήρθαμε εδώ έχουμε την αίσθηση πως αρκετοί παράγοντες δεν έχουν διάθεση να βοηθήσουν και να στηρίξουν και κοιτούν μεμονωμένα περιστατικά προς το συμφέρον τους. Δεν κοιτούν το καλό του ποδοσφαίρου, όπως θέλει και λέει η FIFA. Το Grexit που έμοιαζε μακρινό, δεν είναι πλέον. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στον γκρεμό. Μιλήσαμε για το πώς μπορούν η ΕΠΟ και η πολιτεία να λάβουν μέτρα. Μας υποσχέθηκαν ότι θα λάβουν μέτρα και πως θα βρουν τη λύση. Η αναφορά που θα στείλω στη FIFA δεν θα περιγράφει μια ιδανική κατάσταση με ουράνια τόξα. Θα είναι σοβαρή αναφορά. Δεν ξέρω ποια θα είναι η απόφαση που θα πάρει η FIFA. Είναι μεγάλο το εύρος των ποινών που μπορεί να επιβληθούν. Ζητάμε μια ισχυρή ΕΠΟ που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις περιστάσεις. Η κατάσταση είναι σοβαρή. Να αρχίσει πάλι το πρωτάθλημα, αλλά να αποφασιστεί το πλαίσιο για τα επόμενα βήματα. Η κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να παρέμβει στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι χρέος της η δημόσια ασφάλεια. Πρέπει να σταματήσουν η βία, οι εκβιασμοί και οι απειλές. Κανένας από εδώ μέσα δεν πιστεύω ότι θα ήθελε να βλέπει τέτοιες εικόνες. Ο,τι έγινε εκείνο το βράδυ είναι ντροπή. Είναι πράγματα απαράδεκτα και από εδώ και πέρα θα επιληφθούν τα αρμόδια όργανα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή