Κούγιας: Το 50% να γίνει από αυτά που σκέφτεται ο Βασιλειάδης, είναι πρόοδος

Κούγιας: Το 50% να γίνει από αυτά που σκέφτεται ο Βασιλειάδης, είναι πρόοδος

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εμπιστοσύνη του στις κινήσεις του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας, μετά τη συνάντηση που είχε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο Γιώργος Βασιλειάδης με τις ΠΑΕ. Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ τόνισε ότι αν κάνει ο υφυπουργός το 50% από όσα σκέφτεται, τότε θα υπάρχει μεγάλη πρόοδος.

«Είχαμε μια σπουδαία συζήτηση με τον κ. υφυπουργό. Θα σας πω την προσωπική μου άποψη, ο κ. υφυπουργός είναι ένας καθαρός άνθρωπος και έχει μια γλώσσα που δεν είναι του πολιτικού. Είμαι ο παλαιότερος στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και έχω γνωρίσει όλους τους υφυπουργούς. Εχει καλές προθέσεις. Εκείνο που του κατέστησα κι εγώ και οι συνάδελφοί μου πασιφανές είναι ότι πρώτον δεν υπάρχει κανένα παράπονο για τον τρόπο που διοργανώθηκε φέτος το πρωτάθλημα», τόνισε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε:

«Ισως ήταν το πλέον αξιόπιστο πρωτάθλημα τον τελευταίων ετών. Του είπα όμως επίσης ότι το μέχρι τώρα σύστημα επέτρεψε σε ανθρώπους που δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο και για διάφορους λόγους αγόρασαν τις ποδοσφαιρικές μεγάλες εταιρίες, να δηλητηριάσουν αυτή την κορυφαία παγκοσμίως εκδήλωση. Εκείνο που του ζήτησα είναι να μην τιμωρούνται οι ομάδες, αλλά συμπεριφορές σαν αυτές του κ. Σαββίδη, αλλά και άλλων μας να μην έχουν επιπτώσεις βαθμολογικές ή υποβιβασμού στην ομάδα. Να υποχρεώνεται αυτός που βάναυσα προκαλεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με διαπιστωτική πράξη να απομακρύνεται ο ίδιος από το ποδόσφαιρο. Κάτι που ποτέ δεν έγινε».

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ ανέφερε και τις ανάγκες των μικρών ΠΑΕ να ισχυροποιηθούν: «Του καταστήσαμε επίσης σαφές ότι αν δεν ισχυροποιηθούν οι μικρές ομάδες να έχουν λόγο, δεν θα φτιάξει ποτέ το ποδόσφαιρο, γιατί όλοι είμαστε αναγκασμένοι να αγελοποιούμεθα. Να γίνουμε μέρη μιας αγέλης, γιατί ο κάθε ισχυρός μας εξασφαλίζει ή μια σοβαρή διαφήμιση στη φανέλα ή μια προπονομιακή σχέση με έναν τηλεοπτικό χορηγό. Εκείνο που συμφωνήσαμε είναι να τιμωρούνται οι εμπρηστικές δηλώσεις με οποιοδήποτε τρόπο δημοσιεύονται. Είτε μέσω των προέδρων ή των συγγενών τους ή των ΠΑΕ».

Παράλληλα έγινε για μια ακόμη φορά γνωστό ότι θα πρέπει οι ΠΑΕ να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη της φύλαξης των γηπέδων και να φύγει η αστυνομία από τους αγωνιστικούς χώρους. «Επίσης συμφωνήσαμε με την άποψη του υπουργού ότι πρέπει να φύγει η αστυνομία από τα γήπεδα. Περισσότερα θα κερδίσουμε αν φύγει η αστυνομία από τα γήπεδα. Ακόμα και οικονομικά, γιατί όπως γνωρίζεται εμείς από τον προϋπολογισμό μας πληρώνουμε 10% το χρόνο στην αστυνομία. Πολύ λιγότερα θα μας στοιχίσει ένας αυστηρός έλεγχος από τους σεκιούριτι».

Τέλος ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι η ΑΕΛ έχει εμπιστοσύνη στις κινήσεις του κ. Βασιλειάδη: «Εμείς σαν ΑΕΛ έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις κινήσεις του κ. Βασιλειάδη. Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική και το 50% που έχει στο μυαλό του ο κ. Βασιλειάδης αν κάνει, τότε θα είναι πρόοδος».

Πηγή:ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT