Αναβρασμός στο ποδόσφαιρο – Εκδικάζονται σήμερα οι υποθέσεις της Τούμπας

Αναβρασμός στο ποδόσφαιρο – Εκδικάζονται σήμερα οι υποθέσεις της Τούμπας

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τo βλέμμα των FIFA και UEFA να είναι στραμμένο στην Ελλάδα και την επιθυμία τους για αυστηρές ποινές να έχει σε όλους τους τόνους διατυπωθεί, συζητούνται σήμερα το πρωί (10.30) στο πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας οι υποθέσεις που αφορούν όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας. Το κατηγορητήριο είναι βαρύ για τον ΠΑΟΚ, ενώ δεν υπάρχει καμία κατηγορία για την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ κατηγορείται ως υπαίτιος για τη διακοπή του αγώνα και αντιμετωπίζει την ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο, καθώς και επιβολή προστίμου. Σε απολογία κλήθηκε ο Λούμπος Μίχελ με την κατηγορία της απειλής. Με την ίδια κατηγορία ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον εισαγγελέα της ΕΠΟ και στον Ιβάν Σαββίδη.

Οι ποινές που προβλέπονται στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ είναι οι εξής: «Χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και γ. υποβιβασμός ομάδας».

Επίσης, ο Μίχελ αντιμετωπίζει κατηγορίες που προβλέπουν ποινές απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους έως και έξι μήνες και χρηματικό πρόστιμο.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, θεωρώντας αντικανονική τη διακοπή του από τον διαιτητή Κομίνη. Αυτός είναι και ο λόγος που κλήθηκε να παραστούν η ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά και ο ίδιος ο διαιτητής. Ωστόσο, με επιστολή του στο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας ο Κομίνης τονίζει ότι δεν θα παραστεί, επικαλείται οικογενειακούς λόγους και επιβεβαιώνει ρητά όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα.

Χθες, ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε συναντήσεις με το δεύτερο γκρουπ ομάδων της Σούπερ Λίγκας, στο πλαίσιο των επαφών που έχει εξαγγείλει με τα εμπλεκόμενα μέρη έπειτα από την απόφασή του για επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τους Αλέξη Κούγια (ΑΕΛ), Κωνσταντίνο Κολοκυθά και Δημήτρη Βαγιάκο (Λεβαδειακός), Θεοδόση Τσικνή (Λαμία) και Παναγιώτη Μονεμβασιώτη (Απόλλων Σμύρνης). «Σας ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα εδώ. Είστε το δεύτερο γκρουπ ομάδων που βλέπω, με στόχο να σας ενημερώσω για τις συνομιλίες και τα προβλήματα που υπάρχουν από τις συζητήσεις με τη FIFA και την UEFA. Πρέπει να χαράξουμε την επόμενη ημέρα, καθώς βρισκόμαστε σε μία οριακή κατάσταση. Αποτέλεσμα συσσωρευμένων λαθών και αστοχιών. Βλέπουμε ότι σε πολλούς τομείς υπάρχει ελπίδα, αλλά συμβαίνουν περιστατικά σαν αυτό και μας γυρίζουν πίσω», τόνισε στο καλωσόρισμά του ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα πρέπει να προβλεφθεί να υποβιβάζεται όποια ομάδα συμμετέχει δύο φορές σε επεισόδια.

Για αυστηροποίηση από το καλοκαίρι των κανονισμών και της νομοθεσίας καθώς και για ενίσχυση της λειτουργίας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας που πρόσθεσε ότι στο ποδόσφαιρο έχουν μπει πρόσωπα οικονομικά ισχυρά αλλά χωρίς παιδεία.

Ο πρόεδρος του Πανιωνίου Χρήστος Δάρας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM και αναφερόμενος στην προχθεσινή συνάντηση με τον Γ. Βασιλειάδη είπε: «Ο πρώτος βασικός άξονας είναι πως ως ΠΑΕ θα είμαστε υποχρεωμένοι για την ασφάλεια εντός γηπέδων και η αστυνομία εκτός. Ο δεύτερος πως, αν κατά τη διάρκεια μιας σεζόν υπάρξει είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο πάνω από δύο φορές, τότε θα έχουμε αυτόματα υποβιβασμό της ομάδας.

Σκληραίνουν τα μέτρα, αλλά δεν υπάρχει και άλλη λύση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς πληρώνουμε το… μάρμαρο για άλλες ομάδες και τελικώς καταστρέφεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχω εικόνα για το τι απόφαση θα πάρουν οι άλλες ομάδες. Τις “μεγάλες” τις άφησε για αργότερα, ίσως γιατί περιμένει τις δικαστικές αποφάσεις. Αίσθησή μου είναι πως όλες οι ΠΑΕ θα υπογράψουν. Οποιος δεν το κάνει, σημαίνει πως φοβάται για επεισόδια… Ενας που δεν φοβάται, όσο αυστηροί και να είναι οι νόμοι, γιατί να μην υπογράψει;».

• Επιστολή-απάντηση στη Σούπερ Λίγκα έστειλε χθες η Nova, με την οποία καλεί τη διοργανώτρια αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της για την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος. Στην επιστολή της η συνδρομητική πλατφόρμα, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, καλεί τη Super League να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της «με σκοπό την άμεση αποκατάσταση της ηρεμίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και, φυσικά, την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή