Μίλαν, Ντόρτμουντ, Λυών εκτός Γιουρόπα

Μίλαν, Ντόρτμουντ, Λυών εκτός Γιουρόπα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρσεναλ, Ατλέτικο Μ., Λάτσιο, Μαρσέιγ του Μήτρογλου, Λειψία, Σπόρτινγκ, TΣΣΚΑ Μ. και Ζάλτσμουργκ σφράγισαν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ σε μία βραδιά πλούσια σε γκολ και σασπένς. Σαφώς, οι μεγάλες χθεσινές εκπλήξεις ήρθαν από το Ζάλτσμουργκ, όπου η πρωταθλήτρια Αυστρίας άφησε εκτός συνέχειας την Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με τη νίκη της στη Γερμανία και το 0-0 στην έδρα της, αλλά και από τη Γαλλία όπου η ΤΣΣΚΑ Μόσχας απέκλεισε τη Λυών, επικρατώντας στο Ντεσίν Σαρπέ με 3-2. Στο Λονδίνο, στο ντέρμπι των «16», η Αρσεναλ, μετά το 0-2 στο Μιλάνο, νίκησε ξανά με 3-1 τη Μίλαν, της οποίας το ένδοξο παρελθόν θυμίζουν πλέον μόνο οι… φανέλες της.

Αποθέωση Μέσι

«Να ’χα χίλια μάτια, τον Μέσι για να βλέπω,» τραγουδούν στη Βαρκελώνη, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, μετά το νέο σόου του Αργεντινού άσου της Μπαρτσελόνα στο 3-0 επί της Τσέλσι προχθές, κι ενώ όλοι περιμένουν να μάθουν σήμερα τα αποτελέσματα της κλήρωσης των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη μία το μεσημέρι αρχίζει η διαδικασία στη Νιόν της Ελβετίας όπου θα αναδειχθούν τα τέσσερα ζευγάρια του τρίτου γύρου του θεσμού, χωρίς μάλιστα τους περιορισμούς που υπήρχαν στη φάση των «16». Ετσι, σήμερα είναι εφικτό να κληρωθούν αντίπαλες και ομάδες από την ίδια χώρα, και ομάδες που είχαν συναντηθεί στη φάση των ομίλων.

Την οκτάδα απαρτίζουν τρεις ισπανικές ομάδες (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη), δύο ιταλικές (Γιουβέντους και Ρόμα), δύο αγγλικές (Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ) και μία γερμανική (Μπάγερν). Ενας ή και δύο «πρόωροι τελικοί» θα είναι αναπόφευκτοι.

Κανείς όμως δεν θα θέλει να τεθεί αντίπαλος της Μπαρτσελόνα αυτού του Μέσι που σάρωσε προχθές το βράδυ την Τσέλσι με δύο προσωπικά γκολ και μία ασίστ, δείχνοντας ότι ίσως έχει έρθει επιτέλους η χρονιά του για να κάνει το μεγάλο τρεμπλ (πρωτάθλημα Ισπανίας, Τσάμπιονς Λιγκ και Μουντιάλ) τους επόμενους μήνες.

Με τη λήξη ο τεχνικός της Τσέλσι, Αντόνιο Κόντε, έσπευσε να αγκαλιάσει και να συγχαρεί τον Μέσι, δηλώνοντας μετά ότι «είναι απίστευτος, ο καλύτερος στον κόσμο».

«Ο Μέσι έχει την ικανότητα να κερδίζει έναν αγώνα μέσα σε μισό δευτερόλεπτο», είπε χθες ο συμπαίκτης του στην εθνική Αργεντινής, Φερνάντο Γάγο.

Καλό είναι όμως να προσέξει κανείς και την όλο και καλύτερη σήμερα Μπάγερν, που πέρασε σαν αέρας από την Κωνσταντινούπολη, σκοράροντας συνολικά οκτώ τέρματα εις βάρος της Μπεσίκτας στους δύο αγώνες τους. Η τουρκική ομάδα δεν πρόσεξε ούτε τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, με αποτέλεσμα να ορμήσει στο χορτάρι μια γάτα και η UEFA να κατηγορήσει χθες την Μπεσίκτας για «πλημμελή οργάνωση», πράγμα που θα της επιφέρει πρόστιμο. Και γάτα και ζημιά, δηλαδή!

Σήμερα θα διεξαχθεί η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ (13.00) και του Γιουρόπα Λιγκ (14.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή