Νέα προσφυγή και από τον Ιβάνοφ

Νέα προσφυγή και από τον Ιβάνοφ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπος και με τον εκ του… Bορρά κίνδυνο βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός, καθώς στη λίστα των πρώην ποδοσφαιριστών του που επέλεξαν τον δρόμο των προσφυγών προστίθεται και το όνομα του Ιβάν Ιβάνοφ. Οπως έγινε γνωστό από τη νομική φίρμα που τον εκπροσωπεί, ο Βούλγαρος αμυντικός αποφάσισε να προσφύγει στη FIFA για να διεκδικήσει περίπου 150.000 ευρώ, με μοχλό πίεσης το αίτημα επιβολής κυρώσεων για τους «πράσινους» εάν δεν φανούν συνεπείς στον διακανονισμό μέχρι τις 31 Μαρτίου. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της πλευράς του Ιβάνοφ, το περιθώριο αυτό είναι δεσμευτικό και οι κυρώσεις θα επιβληθούν άμεσα εφόσον περάσει άπρακτο. Πέρα από την αναμενόμενη επιβολή ευρωπαϊκού αποκλεισμού για ένα χρόνο σε ορίζοντα τριετίας και το πρόστιμο των 200.000 ευρώ που τη συνοδεύει λόγω της αδυναμίας του Παναθηναϊκού να διακανονίσει τις οφειλές του, είναι ορατός ο κίνδυνος να τεθεί και θέμα απαγόρευσης μεταγραφών.

Και όλα αυτά σε μια εξαιρετικά δύσκολη και ρευστή εποχή, κατά την οποία η ομάδα κάνει αγώνα για να εξασφαλίσει την αδειοδότησή της για τα ελληνικό πρωτάθλημα, με την ποινή του υποβιβασμού να την απειλεί εάν δεν καταφέρει να παρουσιάσει στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ έναν πλήρη φάκελο μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Υπάρχουν πολλά μέτωπα ανοικτά, με πρόσθετο κίνδυνο να προκύψει αφαίρεση βαθμών με δικαστικές αποφάσεις για τις υποθέσεις των Βέμερ, Τοτσέ, Λέτο και Εσιέν που έχουν εκδικαστεί. Η καταβολή της δόσης των 725.000 ευρώ από την Αλ Αΐν για τη μεταγραφή του Μπεργκ θα ήταν μια βαθιά ανάσα, αλλά οι Αραβες καθυστερούν αδικαιολόγητα κι αυτό δημιουργεί ένα ντόμινο που φορτίζει ακόμα περισσότερο την ήδη δύσκολη κατάσταση.

Ενα σημαντικό μέρος των χρημάτων από τη μεταγραφή του Μπεργκ προορίζεται για την εξόφληση μέρους της δόσης Δεκεμβρίου για τους εν ενεργεία παίκτες της ομάδας, οι οποίοι τον περασμένο μήνα είχαν αντιδράσει έντονα για τις καθυστερήσεις, αλλά έδειξαν πιο διαλλακτικοί με το που εξοφλήθηκαν τη δόση του Οκτωβρίου. Η διοίκηση αντιλαμβάνεται ότι η πίστωση χρόνου κάποια στιγμή θα εξαντληθεί και μέσα σ’ όλα αυτά τα ανοικτά μέτωπα προσπαθεί να βρει τρόπο για να εισπράξουν κάποια χρήματα έναντι οι παίκτες, ώστε να βγει εν ηρεμία η χρονιά.

Στη Βαρκελώνη για να παρακολουθήσουν προπονήσεις της Μπαρτσελόνα και το κυριακάτικο παιχνίδι της με την Αθλέτικ Μπιλμπάο θα βρεθούν από σήμερα ο Μαρίνος Ουζουνίδης και ο γυμναστής των «πρασίνων» Νίκος Γιάγκου. Αυτό το επιμορφωτικού χαρακτήρα ταξίδι κλείστηκε λόγω των εξαιρετικών προσωπικών σχέσεων που διατηρεί ο προπονητής του Παναθηναϊκού με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή