ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευκαιρία για τους ιστιοπλόους μας το Ευρωπαϊκό της Πάτρας

eykairia-gia-toys-istioplooys-mas-to-eyropaiko-tis-patras-2240271

Την ευκαιρία να διεκδικήσουν διακρίσεις και να αποκομίσουν διεθνείς εμπειρίες θα έχουν οι Έλληνες ιστιοπλόοι που θα πάρουν μέρος στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στην κατηγορία των Laser 4,7, «European Youth Championship & Trophy», που θα διεξαχθούν στην Πάτρα. Η χώρα μας ως διοργανώτρια θα έχει το δικαίωμα πολλών συμμετοχών και έτσι στα νερά του Πατραϊκού κόλπου αναμένεται να βρεθούν περισσότερα από 80 πανιά με τη γαλανόλευκη σημαία.

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα είναι όπεν και έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 350 ιστιοπλόοι από Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αυστραλία. Διοργανωτής όμιλος είναι ο Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου Πάτρας «Ιάσων» και στόχος των διοργανωτών είναι να «συστήσουν» στη διεθνή ιστιοπλοϊκή κοινότητα τις δυνατότητες που έχει ο θαλάσσιος στίβος της περιοχής.

Τις ημέρες των αγώνων θα βρεθεί στην Πάτρα η Ολυμπιονίκης Γκιντέρα Σάιντ με στόχο να βοηθήσει ασυνόδευτους αθλητές, αλλά και να δείξει στη νέα γενιά «μυστικά» από την κλάση των Laser όπου ήταν πρωταγωνίστρια. Η Λιθουανή είχε κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου (2008), ήταν χρυσή στο παγκόσμιο το 2012 και έχει δύο μετάλλια από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (ασημένιο από το 2006 και χάλκινο το 2010).

Στη διοργάνωση θα υπάρχουν και πολλές καινοτομίες. Μία από αυτές θα είναι η Emilly, το τηλεκατευθυνόμενο διασωστικό, ενώ ένα Drone διασωστικό θα βρίσκεται συνεχώς στον αέρα. Όλη η διαχείριση του αγώνα θα γίνεται on line ώστε το πρωτάθλημα και η χώρα μας να προβληθούν σε όλον τον κόσμο.

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης θα είναι «Η Καθημερινή».