Μάχες Κυπέλλου και Εθνικής στο πόλο

Μάχες Κυπέλλου και Εθνικής στο πόλο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Χίο και στην Ισπανία επικεντρώνεται σήμερα και αύριο το ενδιαφέρον των φίλων της υδατοσφαίρισης. Στο «νησί της μαστίχας» διεξάγεται το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος ανδρών και στις όχθες του ποταμού Λέρεθ, στην πανέμορφη Ποντεβέντρα, το Κύπελλο Europa γυναικών, όπου παίρνει μέρος η εθνική μας ομάδα.

Το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος θα αρχίσει με ντέρμπι, καθώς αντιμέτωποι θα βρεθούν ο Ολυμπιακός με τη Βουλιαγμένη, οι δύο από τις ομάδες που θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. «Ο στόχος του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρος: η κατάκτηση του Κυπέλλου», δήλωσε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Θοδωρής Βλάχος.

Να διατηρήσει τα κεκτημένα επιθυμεί η Βουλιαγμένη, κάτι που τόνισε και ο προπονητής της Κώστας Λούδης: «Είμαστε οι κάτοχοι του Κυπέλλου. Θέλουμε την πρόκριση στον τελικό και σε αυτή την προσπάθεια θα βρούμε απέναντι τον Ολυμπιακό, έναν εξαιρετικό αντίπαλο που έχει προετοιμαστεί για να πάει ψηλά στην Ευρώπη».

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας θα βρεθούν αντιμέτωποι η Γλυφάδα με τον Πανιώνιο. Και οι δύο ομάδες έχουν επενδύσει σε νέους αθλητές και αναμένεται να διεξαχθεί ένας αξιόλογος αγώνας.

Στην Ποντεβέντρα της Ισπανίας αρχίζει σήμερα η προσπάθεια της εθνικής γυναικών, στον νεοσύστατο θεσμό του Κυπέλλου Europa. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παίρνει μέρος στην τελική φάση και θα χρειαστεί μία νίκη για να μπει στην τετράδα. «Η Εθνική πρωταγωνιστούσε ανέκαθεν σε παγκόσμιο επίπεδο και θεωρείται μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Βασικός στόχος της χρονιάς είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, το καλοκαίρι. Εχουμε ποιότητα ως ομάδα, αλλά δεν προετοιμαστήκαμε όπως θέλαμε διότι οι παίκτριές μας είχαν υποχρεώσεις στα Κύπελλα Ευρώπης. Θέλουμε να γυρίσουμε πίσω με μετάλλιο. Χρειαζόμαστε συγκέντρωση και καλή άμυνα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης.

Στην Ισπανία βρίσκονται οι Ελ. Κούβδου, Χρ. Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακες), Αλ. Ασημάκη, Αλκ. Αβραμίδου, Χρ. Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου, Ελ. Ξενάκη, Ν. Ελευθεριάδου, Μ. Πλευρίτου, Ελ. Πλευρίτου, Μ.Πάτρα, Ιωάννα Χυδηριώτη και Αν. Καλαργυρού. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί αύριο με τους αγώνες για τα μετάλλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή