«Ρήγμα» στη Σούπερ Λίγκα για τις δεσμεύσεις

«Ρήγμα» στη Σούπερ Λίγκα για τις δεσμεύσεις

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα λήγει η διορία που έχει δοθεί στις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας ώστε να υπογράψουν ένα δεσμευτικό κείμενο προκειμένου ο υφυπουργός Αθλητισμού να άρει την απόφασή του περί διακοπής του πρωταθλήματος, ωστόσο μέχρι χθες το απόγευμα με καταγεγραμμένη τη διαφωνία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και τις διαφοροποιήσεις της Λάρισας και παρά το υπογεγραμμένο «ναι» της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ (ο οποίος επιμένει για άμεση χρήση ου VAR) όλα είναι στον αέρα!

Το προς υπογραφή δεσμευτικό κείμενο που εστάλη στις ΠΑΕ περιλαμβάνει όρους, ενδεικτικοί των οποίων είναι οι εξής:

α. Σε περίπτωση βίαιων επεισοδίων εντός γηπέδου από οπαδούς, τρεις φορές στην ίδια αγωνιστική περίοδο, η υπαίτια ομάδα θα υποβιβάζεται.

β. Σε περίπτωση αρνητικών ή εμπρηστικών δηλώσεων από παράγοντες θα τιμωρείται η ομάδα που εκπροσωπούν.

γ. Η ευθύνη για τη φύλαξη των αγώνων περιέρχεται εξ ολοκλήρου στις ΠΑΕ με στόχο η αστυνομία να μείνει εκτός γηπέδων.

δ. Καταργείται το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ως τρίτος βαθμός των πειθαρχικών αδικημάτων και ως τρίτος βαθμός αναγνωρίζεται το CAS.

Η πρώτη ομάδα που δημοσιοποίησε την αντίδρασή της ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος δηλώνει ότι δεν υπογράφει το δεσμευτικό κείμενο. Παράλληλα, εξαπολύει δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του συνεταιρισμού Γ. Στράτο και στον διευθύνοντα σύμβουλο Β. Γκαγκάτση.

Μεταξύ άλλων, η επιστολή του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λίγκα αναφέρει: «Είναι προφανές πλέον, ότι τόσο ο διακοσμητικός πρόεδρος της SUPER LEAGUE όσο και ο παρανόμως διορισθείς και ασκών τα καθήκοντά του, κ. Βασίλης Γκαγκάτσης, δεν μπορούν πλέον να εκπροσωπούν τη SUPER LEAGUE.

Η υιοθέτηση υπό μορφήν τελεσιγράφου, μιας σειράς υποτιθέμενων δεσμεύσεων από την πλευρά των ΠΑΕ – Μελών της SUPER LEAGUE (για τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν καμία αρμοδιότητα υλοποίησής τους), δεν συμβάλει στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, όπως καμία συμβολή δεν μπορεί να έχει, προς αυτή την κατεύθυνση, και αυτή καθαυτή η απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος, από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σε καμία, όμως, περίπτωση, η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν μπορεί να συναινέσει, και μάλιστα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 ωρών, από την αποστολή του, στην υιοθέτηση ενός κειμένου “δεσμεύσεων” για το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει κληθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο να εκφράσει τις απόψεις της.

Περαιτέρω, το συγκεκριμένο κείμενο είναι αποσπασματικό, αόριστο και οι ΠΑΕ – Μέλη της SUPER LEAGUE καλούνται να δεσμευθούν στην υλοποίηση μιας σειράς κανονιστικών αλλαγών, για τις οποίες δεν έχουν αρμοδιότητα υλοποίησής τους.

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε το προεδρείο της SUPER LEAGUE να συγκαλέσει άμεσα διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα παραπάνω θέματα».

Τη διαφωνία της στην πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για ποινή υποβιβασμού ομάδων σε περίπτωση συμμετοχής σε επεισόδια τρεις φορές σε μία σεζόν, εξέφρασε μέσω επιστολής της η ΑΕΛ, ενώ κάνει λόγο για «εν εξελίξει σχέδιο κατά του Γιάννη Αλαφούζου», αναφορικά με επεισόδια από φιλάθλους στο γήπεδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή