Ποδόσφαιρο: Παρέμεινε το -3 στον Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο: Παρέμεινε το -3 στον Ολυμπιακό

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H έφεση του Ολυμπιακού κατά της πρωτόδικης απόφασης, που αφορούσε τα επεισόδια οπαδών του στον αγώνα με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, απορρίφθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να παραμείνουν οι ποινές αφαίρεσης τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, των δύο αγωνιστικών χωρίς θεατές (έχει εκτιθεί στους αγώνες με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό) και του χρηματικού προστίμου 90.000 ευρώ.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το βασικό επιχείρημα των «ερυθρολεύκων», ότι η ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών είναι δυσανάλογη των γεγονότων που συνέβησαν αμέσως μετά τη λήξη του συγκεκριμένου αγώνα και έκρινε, όπως και το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας, ότι τα επεισόδια που έγιναν συνδέονται με βιαιοπραγίες και φθορές ξένης περιουσίας, επομένως εμπίπτουν τη διάταξη του άρθρου 15 του πειθαρχικού κώδικα, που προβλέπει αφαίρεση βαθμών.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται δύο ακόμα αποφάσεις από τα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου. Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του για τον διακοπέντα αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κινδυνεύει με κατακύρωση αγώνα υπέρ της αντιπάλου, αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο, τιμωρία έδρας δύο έως τρεις αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο.

Οι Ιβάν Σαββίδης και Λούμπος Μίχελ απολογήθηκαν με το άρθρο του πειθαρχικού κώδικα περί «απειλών», που αναφέρει ότι «οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα, ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας».

Τέλος, αναμένεται η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, στο οποίο προσέφυγαν τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ολυμπιακός για τα συμβάντα στο μεταξύ τους αγώνα. Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ μείωσε την πρωτόδικη ποινή, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ τους τρεις βαθμούς που του είχαν αφαιρεθεί και εξαφάνισε την ποινή τιμωρίας της έδρας του για δύο αγωνιστικές. Αντιθέτως, διατήρησε την απόφαση ως προς την κατακύρωση του αγώνα με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού καθώς και την επιβολή προστίμου στον ΠΑΟΚ που ζητεί την τέλεση του αγώνα ή την κατακύρωση υπέρ του, ενώ ο Ολυμπιακός ζητεί την αφαίρεση 3 β. από τον ΠΑΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή