Αδειάζει η κλεψύδρα για Παναθηναϊκό

Αδειάζει η κλεψύδρα για Παναθηναϊκό

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγώνα ταχύτητας σε πολύ ανώμαλο έδαφος είναι υποχρεωμένος να κάνει ο Παναθηναϊκός για να προλάβει να γεμίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα ουκ ολίγα κενά στον φάκελο αδειοδότησης, ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η αισιοδοξία ότι θα βρισκόταν λύση της τελευταίας στιγμής διαψεύσθηκε και παρότι προαναγγέλθηκε απευθείας αίτημα προς την ΕΠΟ για αλλαγή των ποινών, οι πιθανότητες να ανοίξει άλλος δρόμος είναι ελάχιστες. Η μόνη ορατή διέξοδος είναι οι πιεστικές διαπραγματεύσεις με το σύνολο των πιστωτών για να πειστούν να υπογράψουν διακανονισμούς, με ένα ποσό, μικρότερο ή μεγαλύτερο ανάλογα με την περίπτωση, ως έναντι και δόσεις για το υπόλοιπο.

Η διοίκηση έχει πάρει το πράσινο φως από τον Γιάννη Αλαφούζο προκειμένου να ξεκινήσει τις επαφές, αλλά είναι πολλά τα ανοικτά μέτωπα και ελάχιστος ο διαθέσιμος χρόνος. Εκτιμάται ότι απαιτούνται περίπου 3-4 εκατ. ευρώ για να δοθούν ως έναντι ώστε να αποδεχθούν οι πιστωτές να υπογράψουν. Πέρα από το ότι έχει χαθεί πολύς χρόνος, υπάρχουν κι άλλες αντικειμενικές δυσκολίες, όπως το γεγονός ότι πολλοί απ’ αυτούς είναι διασκορπισμένοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, βασικό επιχείρημα του Παναθηναϊκού είναι ότι τους συμφέρει να αποδεχθούν αυτή τη λύση από το να «υπογράψουν» τον υποβιβασμό της ομάδας, που θα προκαλέσει πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες για την εξόφλησή τους. Ενας από τους πρώτους παίκτες που αντέδρασαν θετικά ήταν ο Νίκλας Χουλτ, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που επιλέγουν τον δρόμο της πίεσης για να εξασφαλίσουν άμεσα ό,τι περισσότερο μπορούν.

Σήμερα για Βέμερ

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Βέμερ, ο οποίος προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και κατέθεσε το αίτημα ενεργοποίησης και επιβολής ποινών. Η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα και η απόφαση θα υποχρεώνει τον Παναθηναϊκό να καταβάλει στον Γερμανό παίκτη 500.000 ευρώ σε τρεις εργάσιμες από την κοινοποίησή της, ειδάλλως θα του αφαιρεθούν οριστικά τρεις βαθμοί και το χρέος θα παραμείνει. Η μέση λύση είναι να προκύψει ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός της τελευταίας στιγμής.

Η κατάσταση αυτή είναι λογικό να επηρεάζει άμεσα και τους παίκτες της ομάδας, στους οποίους έχει καταβληθεί μόνο η δόση Οκτωβρίου και έχουν ήδη εκφράσει δημόσια τη δυσαρέσκειά τους για τους χειρισμούς της διοίκησης. Σήμερα θα τους δοθούν νέοι διακανονισμοί για να τους υπογράψουν, με διαβεβαιώσεις ότι θα τηρηθούν, αλλά είναι αμφίβολο εάν θα τους αποδεχθούν όλοι εάν δεν τους καταβληθεί ένα ποσό ως έναντι. Αντιλαμβανόμενος την αβεβαιότητα, ο Ουζουνίδης μίλησε χθες στους παίκτες του και τους ζήτησε να μείνουν συγκεντρωμένοι στον στόχο τους, τώρα που η χρονιά τελειώνει και αρκετά πράγματα θα ξεκαθαρίσουν.

ΕΟΕ για ΟΑΚΑ

Το θέμα του «Athens Alive» παραμένει ανοικτό, με μόνη σημαντική εξέλιξη την επίσημη τοποθέτηση της ΕΟΕ: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην οποία και ανήκει το ΟΑΚΑ αλλά όχι και η διαχείρισή του, έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της αξιοποίησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων των οποίων την κακή κατάσταση όλοι γνωρίζουμε. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΟΕ, ασφαλώς και είναι πρόθυμη να συμφωνήσει με μία σοβαρή πρόταση αξιοποίησης του ΟΑΚΑ, με την προϋπόθεση να υπάρξει εναλλακτική λύση για τους αθλητές που προπονούνται και στεγάζονται σήμερα στο ΟΑΚΑ. Είναι υποχρέωση και καθήκον της να στηρίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που έχει δεχθεί και συνεχίζει να δέχεται απανωτά χτυπήματα από την οικονομική κρίση αλλά και από τους πολέμιους του αθλητισμού στη χώρα μας. Μετά τη στέρηση των κινήτρων, ας μην πάρουμε από τους αθλητές και τις εγκαταστάσεις στις οποίες προπονούνται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή