Πέρασε από το Περιστέρι ο ΠΑΟΚ, 0-2 τον Ατρόμητο

Πέρασε από το Περιστέρι ο ΠΑΟΚ, 0-2 τον Ατρόμητο

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάφερε να περάσει από το Περιστέρι ο ΠΑΟΚ, καθώς οι παίκτες του Λουτσέσκου παρουσιάστηκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι και «καθάρισαν» 2-0 τον Ατρόμητο.

Καλύτερα μπήκε στο ματς η ομάδα του Κάναντι. Στο 3ο λεπτό οι άνθρωποι της ομάδας του Περιστερίου ζήτησαν πέναλτι σε προσπάθεια του Μπρούνο να φτάσει προς τη μπάλα και παρεμπόδιση του Μαλεζά με το χέρι και στο 6’ έχασαν διπλή ευκαιρία με τους Μάντσον και Βασιλακάκη. Ενώ ο ρυθμός είχε πέσει, οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ με ωραίο τσίμπημα της μπάλας του Κάμπος έπειτα από κομπίνα των Πέλκα και Βιεϊρίνια (36’).

Και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος ξεκίνησε καλύτερα, όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την μεγαλύτερή του ευκαιρία στο 49’ και στο 56’ ήρθε η τιμωρία. Ο Πέλκας πήρε την μπάλα έπειτα από κόρνερ, τη γύρισε στην μικρή περιοχή και ο αμαρκάριστος Κρέσπο με κοντινό πλασέ «σφράγισε» τη νίκη του «δικέφαλου του Βορρά», που από εκεί και πέρα δεν αντιμετώπισε προβλήματα. 

Αρκετά καλός ρυθμός στο παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά. Ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερα και βρήκε περισσότερους διαδρόμους προς την περιοχή του ΠΑΟΚ, τους οποίους προσπάθησε να εκμεταλλευτεί. Μάλιστα, μόλις στο 6ο λεπτό έχασε διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως ο Πασχαλάκης έδιωξε δύσκολα το σουτ του Μάντσον και στη συνέχεια ο Βασιλακάκης έστειλε την μπάλα πάνω απ’ την εστία. Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να φέρει πιο κοντά τις γραμμές της ομάδας του και κάπως έτσι «πάγωσε» τον ρυθμό των γηπεδούχων, οι οποίοι πάντως δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.

Σταδιακά, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να πάρουν τη μπάλα για περισσότερη ώρα στα πόδια τους και μπορεί να μην αντιμετώπισαν προβλήματα στα μετόπισθεν, όμως απ’ την άλλη δεν ενόχλησαν σχεδόν καθόλου την αντίπαλη άμυνα. Το λεπτά περνούσαν «σβηστά» με τις δύο πλευρές να αλληλοεξουδετερώνονται στον χώρο του κέντρου. Τα πράγματα άλλαξαν στο 36’, όταν η κομπίνα των Πέλκα και Βιεϊρίνια έβγαλε σε θέση βολής τον Κάμπος που πέρασε την μπάλα πάνω απ’ το κορμί του Γιαννιώτη με υποδειγματικό πλασέ. Ο Ατρόμητος, με εξαίρεση ένα ωραίο αλλά πολύ μακρινό σουτ του Μάντσον δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση και ο ΠΑΟΚ μπήκε στα αποδυτήρια έχοντας το 1-0 στην τσέπη.

Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μπήκε πολύ καλύτερα. Οι Περιστεριώτες, με μπροστάρη τον αρκετά δραστήριο Μπρούνο πίεσαν για την ισοφάριση και στο 49’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να τα καταφέρουν με τον Ρισβάνη, έπειτα από στημένη φάση. Κόντρα στη ροή ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» το ματς. Ο Πέλκας με ωραία ενέργεια γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή και ο «ξεχασμένος» Κρέσπο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μετά και από το 2-0 η ομάδα του Λουτσέσκου δεν είχε λόγο να «τρέξει» το ματς και έριξε το βάρος στην άμυνα, περιμένοντας τις αντεπιθέσεις για να φανεί απειλητική. 

Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού ο Κάναντι επιχείρησε να ανακατέψει την τράπουλα, όμως μεσοεπιθετικά η ομάδα του δεν μπορούσε να βρει λύση για να απειλήσει τον Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να «παγώνει» τον ρυθμό, δεν κινδύνεψε στην άμυνα και τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα στο Περιστέρι. 

(Πηγή: sport-fm.gr)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή