Αλμα ΑΕΚ, ανάσα ΠΑΟ Αγκαλιά με τον τίτλο η «Ενωση»

Αλμα ΑΕΚ, ανάσα ΠΑΟ Αγκαλιά με τον τίτλο η «Ενωση»

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεράστιο άλμα για την κατάκτηση του τίτλου μετά 24 χρόνια έκανε η ΑΕΚ με το εμφατικό 3-0 της νίκης της επί του Παναθηναϊκού, στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής. Με τα μέχρι τώρα… δικαστικά δεδομένα, η «Ενωση» διατηρεί μια απόσταση οκτώ βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και εννιά βαθμών από τον τρίτο Ολυμπιακό, έχοντας ως μαξιλαράκι έναν παραπανίσιο πόντο, διότι ευνοείται έναντι και των δύο σε οποιοδήποτε (απίθανο βάσει λογικής) σενάριο ισοβαθμίας. Δεν χρειάζεται παρά μόνο τέσσερις βαθμούς στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, με το πρόγραμμα να είναι πολύ ευνοϊκό κι ας έχει τρεις εκτός έδρας αγώνες. Είναι ματς κόντρα στις τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας (Πλατανιάς, Κέρκυρα και Απόλλωνας κατά σειρά), ενώ το μόνο που έχει στο ΟΑΚΑ είναι απέναντι στον Λεβαδειακό. Πρόγραμμα, δηλαδή, ιδανικό για ένα φινάλε χωρίς άγχος και συγκινήσεις. Αυτό το αβαντάζ διόλου χαλαρώνει τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίες δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει στους παίκτες του ότι θέλει τέσσερις νίκες στα τελευταία παιχνίδια.

Η επόμενη μέρα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον χαμένο του ντέρμπι, με την έννοια ότι ο Παναθηναϊκός περιμένει να κερδίσει πολλά περισσότερα απ’ όσα έχασε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της σύγχρονης (και όχι μόνο) ιστορίας του. Οι «πράσινοι» στάθηκαν ελάχιστα στο βαρύ 3-0 από την ΑΕΚ κι ας ήταν έξαλλοι με τη διαιτησία του Θάνου, οι αποφάσεις του οποίου καθόρισαν σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξη του αγώνα. Μάλιστα, η είδηση ότι ο παρατηρητής διαιτησίας Θόδωρος Γκαϊτατζής βαθμολόγησε με πολύ υψηλό βαθμό (8,3) τον διαιτητή από τα Γρεβενά, έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά, αλλά η διοίκηση δεν προτίθεται να αντιδράσει πιο έντονα, διότι υπάρχουν στην ατζέντα της πολλά άλλα θέματα, πολύ πιο κρίσιμα για το μέλλον του συλλόγου.

Η σιγουριά των ανθρώπων του Παναθηναϊκού ότι θα είναι θετική η απάντηση της UEFA στο αίτημα για παράταση της προθεσμίας κατάθεσης του φακέλου αδειοδότησης δικαιώθηκε, καθώς η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε παράταση 15 ημερών: «Κατόπιν της απαντητικής επιστολής της ΟΥΕΦΑ σε σχετικό ερώτημα, μετά αίτημα της SL, αναφορικά με την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας 31ης/3/2018 για τακτοποίηση ενδεχόμενων οφειλών καθώς και της αντίστοιχης για την ολοκλήρωση της εγχώριας διαδικασίας αδειοδότησης, αποφασίζουμε: α) Την παράταση της ημερομηνίας της 31ης/3/2018 για τακτοποίηση ενδεχόμενων οφειλών έως τη 16η/4/2018 με υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών παραστατικών μέχρι τη 19η/4/2018, αποκλειστικά για την εγχώρια διαδικασία αδειοδότησης. Η καταληκτική ημερομηνία για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις παραμένει η 31η/3/2018 και η 3η/4/2018 για την προσκόμιση των παραστατικών. Κανένα έγγραφο δεν θα γίνει αποδεκτό για την αξιολόγηση των φακέλων αναφορικά με τις ευρωπαϊκές οργανώσεις πέρα της παραπάνω ημερομηνίας.

β) Την παράταση της ημερομηνίας ολοκλήρωσης της εγχώριας διαδικασίας αδειοδότησης (30/5/2018) έως τη 10η/6/2018, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία εξασφάλισης νέου τηλεοπτικού συμβολαίου για το σύνολο των ΠΑΕ».

Για να έχει αξία αυτός ο έξτρα χρόνος, ο Παναθηναϊκός οφείλει να πετύχει συμφωνίες με το σύνολο των πιστωτών του. Αν δεν δινόταν παράταση, δεν υπήρχε περιθώριο ελπίδας για εξασφάλιση της αδειοδότησης και η μόνη σανίδα σωτηρίας θα ήταν η αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού. Η παράταση δεν δίνει άπλετο χρόνο, αλλά είναι μια σημαντική ανάσα για τον Παναθηναϊκό, στην προσπάθειά του να διακανονίσει τις οφειλές του και να παρουσιάσει πλήρη φάκελο. Ηδη, αρκετές υποθέσεις πάνε καλά και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ρυθμιστούν όλες οι εκκρεμότητες ώστε να είναι όλα εντάξει και να μην εξαρτάται η ομάδα από την αλλαγή του κανονισμού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οδηγήθηκαν με κοινό αίτημα σε νέα αναβολή οι προσφυγές των Τελάντερ, Εσιέν, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή